Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Veganes SommerFest Berlin sau Sărbătoarea Veganilor

Veganes SommerFest Berlin sau Sărbătoarea Veganilor

În luna august am luat parte la Veganes SommerFest în Berlin sau mai pe românește Sărbătoarea Veganilor echivalentă cu VegFest-ul nostru. Am plecat cu o impresie extrem de bună, m-am bucurat de relaxarea oamenilor, de deschiderea lor și de felul cum abordează acest stil de viață vegan.

vegan-ice-cream

Opțiunile unui vegan în Berlin

Pentru a fi conștienți de potențialul vegan al Berlinului, ei bine, Happy Cow a numărat deja 60 de restaurante vegane, iar strada Schivelbeiner din Prenzlauer Berg a devenit „un bulevard al veganilor”, așa cum spune www.thelocal.de. Oamenii adoptă acest stil de viață fie din compasiune pentru animale, fie pentru că devin conștienți de impactul pe care îl are consumul de carne asupra mediului înconjurător și vor să consume produse sănătoase, locale și de sezon.

În sprijinul oamenilor care au renunțat la produse de origine animală nu vin doar restaurantele vegane, ci și supermarketuri care sunt în întregime populate cu produse vegane sau au o secțiune extrem de generoasă de produse healthy și produse vegane. LPG Biomarkt, Denns, Veganz care este un supermarket vegan în întregime a apărut din dorința unui vegan de a merge la cumpărături așa cum se cuvine, neavând foarte multe opțiuni într-un supermarket clasic.

alexanderplatz-veganes-sommer-fest-2016

love-animals-veganes-sommer-fest

veggie-hotels-veganes-sommerfest

Veganes SommerFest

Sărbătoarea Veganilor din Berlin a adunat organizații care luptă pentru drepturile animalelor, și nu vorbim doar despre cele sălbatice, ci și despre cele care ajung în farfuriile multor oameni, producători de mâncare vegană, restaurante vegane, organizații pentru mediul înconjurător, celebrii Vegan Runners și bodybuileri vegani, precum Patrik Baboumian.

De-a lungul celor 3 zile s-au ținut ateliere și discuții despre stilul de viață vegan abordându-se teme precum: De ce vegan?, Sportul și alimentația vegană, Prin ochii animalelor, Alergător vegan – câteva cunoștințe de bază, Activiștii vegani, Impactul consumului de carne asupra mediului înconjurător, Argumente morale pentru veganism și multe alte teme de discuții, câteva chair și în limba engleză.

plant-based-muscles

vegan-body-builder

vegans-have-power

Luptăm pentru drepturile animalelor

Cum spuneam mai sus, există o mulțime de restaurante vegane în Berlin, o mică parte din ele le-am și testat și urmează review-urile lor pe blog, și o mulțime de producători de mâncare vegană. De la înghețată la burgeri la băuturi vegane și multe altele, să fii vegan în Berlin este floare la ureche.

Abordarea și paleta de expozanți de la Veganes SommerFest a fost impresionantă pentru mine, m-am bucurat cel mai mult să văd organizații care luptă pentru animale. Cu siguranță voi face tot posibilul să ajung și vara următoare la Berlin la VegFest-ul lor și mi-ar plăcea nespus să văd și la noi o astfel de desfășurare de forțe. E frumos să ascultăm ce mănâncă fiecare, să ne bucurăm că suntem vegani și să facem oleacă de cumpărături, însă a fi vegan înseamnă mai mult decât atât.

Să fii vegan înseamnă să iubești animalele, să fii vocea lor, să fii preocupat de mediu și de tot ce implică protejarea lui, să fii moral nu doar când vine vorba de farfuria ta, să alegi viața.

Never be silent!

never-be-silent-for-animals

animal-lovers-veganes-sommer-fest-2016

animal-rights-veganes-sommer-fest-2016

love-for-animals-has-no-age-vegan-for-animals

people-veganes-sommerfest-2016

plant-based-body-builder

tofu-tussis-veganes-sommerfest

vegan-waffles-veganes-sommerfest

veganes-sommerfest-2016-berlin

veganes-sommerfest-berlin

veganz-fresh-vegan-food-veganes-sommerfest

veganz-veganes-sommerfest-2016

yellow-burgermanufaktur

wills-london-vegan-shoes

Summary
Event
Veganes SommerFest Berlin 2016
Location
Vebu, Alexanderplatz,Berlin,
Starting on
19 august 2016
Ending on
21 august 2016