Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Cum a fost la Veg Fest 2016

Cum a fost la Veg Fest 2016

Asociația Vegetarienilor din România ne-a obișnuit cu o serie de evenimente faine, iar anul acesta nu putea să lipsească Veg Fest, ajunsă la ediția II. A fost extraordinar de frumos, multe conferințe susținute de oameni din sfera veggie și cel mai așteptat moment al acestei săptămâni: Mimi Kirk care a vorbit despre alimentația raw vegană.

Mimi Kirk AromaVerde

Programul Veg Fest 2016

Săptămâna Vegetarienilor a debutat cu Andra Dudea de la amoraws.ro și cu o conferință despre cum ne compunem un meniu vegetarian. Andra a vorbit concret și a exemplificat cu rețete pentru fiecare moment al zilei, ne-a adus la cunoștință ce beneficii au ingredientele vegetariene și care sunt cele mai bune metode pentru a le pregăti în bucătăria noastră.

Ziua de marți m-a avut pe mine și restaurantul raw vegan Barca ca gazde și am povestit despre cum am renunțat la lapte. Experiența mea legată de consumul de lapte a fost una presărată cu tot felul de afecțiuni pe care nu le-am conștientizat și nici nu am corelat cumva laptele cu diverse efecte adverse sau cu vindecarea lentă și anevoioasă a unor boli.

Alexandra Sandu AromaVerde

De ce am renunțat la lapte

Conferință Veg Fest

Miercuri a venit cu Tania Bordianu de la rețetecutania.ro și cu o conferință: „Învață să mănânci conștient”. Atât de plină de energie și de veselă, că sigur te-a convins cât este de important să mănânci conștient și să faci alegerile potrivite pentru tine și pentru corpul tău. Tania ne-a învățat când este optim să încărcăm organismul cu energie, când se hrănește și când se reface.

Rețete cu tania

Tania Bordianu

Tania și Aliona

Joi s-a lăsat cu o degustare de brânză vegană meșterită cu iubire de raw chef Ștefan Niță. Atelierul lui Ștefan a fost găzduit de restaurant rawdia, plin de oameni curioși și interesați de un stil de viață sănătos și de abordarea holistică a lui Ștefan Niță. Ce pot să spun este că brânzica vegană a fost fantastic de delicioasă și că platourile s-au golit aproape instant.

Brânză vegană

Despre lactate Ștefan Niță

Ștefan Niță raw chef

Ștefan Niță Veg Fest

Vineri am fost pe baricade și am ajutat la organizarea cinei cu Mimi Kirk așa că am ratat evenimentul Deliei Popa. Însă eu am văzut-o pe Delia în acțiune și știu că este o persoană care transmite mult. Ea a susținut un speech legat de motivele pentru care încă nu ești vegetarian. Apoi seara ne-a adus-o pe Mimi într-un cadru restrâns, la o cină raw vegană inspirată din propriile ei rețete.

Sâmbătă a avut-o în premieră în România pe Mimi Kirk, celebra vegetariană în vârstă de 77 ani, care a vorbit despre alimentația raw vegană și despre beneficiile ei. Ceea ce ea consideră a fi important atunci când mâncăm este faptul că trebuie să conștientizăm ceea ce punem în farfurie: Cum va contribui mâncarea pentru corpul nostru? Ce ne oferă și cum ne ajută? Ne dă energie sau este doar mâncare moartă?

Mimi Kirk How to Live Raw

Mimi Kirk Veg Fest

În tot weekendul au fost prezenți oameni frumoși care au dezvoltat pe larg o mulțime de subiecte: Andrei Roșu a făcut diferența între a mânca și a ne hrăni, Călin Cyfer aka Haplea Fructaliu ne-a introdus în „tainele” omului frugivor, au fost prezenți și producători de legume, Sara Green și faimosul lor wrap vegan și mulți alții.

Mulțumim Asociației Vegetarienilor și Do Good Academy pentru această săptămână de neuitat!

Andrei Roșu

Călin Cyfer

Haplea Fructaliu AromaVerde