Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Frumusețea din Austria

Frumusețea din Austria

Aproape șapte zile de cutreierat, de cucerit vârfuri maiestuoase și un pic de sightseeing în Hallstatt și Viena. De ce trebuie să vizitezi Austria? Pentru frumusețea peisajelor, pentru inspirație, pentru aerul rece din vârf de munte, pentru verdele absolut și mai puțin pentru mâncare.

CES_3200

Ajunsă pe plaiurile verzi așternute frumos la poalele munților stâncoși mă înclin pentru grija, iubirea și dăruirea celor care își promovează propria țară. De la cardul de acces gratuit sau redus în diverse locații și pentru diverse facilități până la drumurile impecabile și cărările de munte atent bătătorite, totul merită.

Început de vacanță

Am început timid vacanța și am plecat pe cărări de munte împădurite, iar apoi am purces către rezervoarele de apă de la Kaprun, unde accesul se face cu autobuze speciale și un funicular, iar priveliștea de sus este absolut superbă. Apa adunată în rezervoare are o culoare incredibilă, perfect asortată cu crestele înzăpezite ale munților.

Austria

Dacă alegi să străbați șoseaua alpină Grossglockner, te poți bucura de peisaje uimitoare pe tot parcursul ei, însă priveliștea este sus la capătul ei. Am admirat vârful Grossglockner a cărui înălțime atinge 3798 metri, le-am făcut cu mâna marmotelor și am plecat mai departe printr-o serie de tuneluri până am ieșit la luminiș.

Cel mai înalt vârf din Austria

În timp ce mă încălzeam la lumina soarelui, un domn în vârstă mi-a întins binoclul lui și mi-a explicat ca astăzi nu mai este aceeași priveliște ca atunci când el avea 20 de ani și că odinioară, chiar și pe timp de vară, crestele munților erau mult mai înzăpezite. Am fost plină de admirație când mi-a destăinuit că a ajuns pe Grossglockner, cel mai înalt vârf din Austria și că pe șaua ce leagă cel mai înalt vârf și fratele său mai mic, Kleinglockner, a mers în patru labe pentru a duce la bun sfârșit traseul.

Kaprun-GrossGlockner

CES_3184

Dacă mi-aș fi făcut un plan pentru acea zi , n-aș fi crezut să ajung la Oberwalderhutte la 2973 metri altitudine. A meritat din plin efortul pe bolovanii grei sub talpă, traversând o bucată zdravănă de gheață străbătută peste tot de fire largi de apă și prin zăpada alunecoasă pe care nici bocancii de munte nu rezistau. Grossglockner este maiestuos atunci când ești mai aproape de el, iar satisfacția de a-l privi nu se compară cu niciun sentiment. Ceea ce a creat natura, nu va crea niciodată un om!

CES_3191

Alte puncte turistice interesante de văzut și bifate în agendă de mine sunt canionul Liechtenstein din Sankt Johann, orașul Hallstatt și orașul Viena. Ar mai fi multe de văzut, dar pentru timpul petrecut în Austria am simțit că am trăit o lună. M-am încărcat cu energie și cu voie bună și am plecat de acolo dornică de mai mult.

Dacă îți dorești o vacanță frumoasă, alege o vacanță în Austria! Merită!

CES_2676

 

Summary
Frumusețea din Austria
Article Name
Frumusețea din Austria
Description
Obiective turistice din frumoasa Austrie
Author
Publisher Name
www.aromaverde.ro
Publisher Logo

Lasă un comentariu