Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Budincă proteică

Budincă proteică

Într-o zi m-am apucat să prospectez internetul pentru a găsi o sală de fitness aproape de casă și norocul meu a fost că am dat de un concurs pe un blog culinar, pe care eu îl urmăresc cu drag. Care era premiul concursului? Un abonament la Kangoo Jumps. Atât de mult mi-am dorit să câștig, că s-a și întâmplat acest lucru și acum mă bucur de ședințele de Kangoo Jumps alături de Diana Știrbu.

Budincă proteică cu cânepă și chia

Înainte de a merge la sală fie mănânc un baton proteic, fie îmi fac o budincă proteică din semințe de chia și semințe de cânepă decorticate. Budinca proteică, pe lângă faptul că furnizează o serie de elemente nutritive, precum: Omega 3 și 6, magneziu, calciu și fosfor, este și foarte sățioasă. Semințele de chia sunt bogate în fibre și conferă senzația de sațietate , ele practic își măresc de mai multe ori volumul atunci când sunt adăugate în lichide. Atunci când consum semințe de chia am grijă să vin cu un aport adecvat de lichide, pentru a facilita tranzitul acestora și rolul pe care îl au în corpul nostru.

Semințele de cânepă sunt favoritele mele acum, iar laptele vegetal din cânepă este preferatul meu în combinație cu cacaoa crudă. Sunt cea mai cunoscută sursă de proteine vegetale și una completă în aminoacizi, însă aceștia sunt prezenți în procente mai mari sau mai mici.

Până una alta, eu am o poftă de budincă proteică și apoi mă pregătesc ușor să plec la sală. Tu?

Semințe de cânepă

Budincă proteică

Ingrediente:

200 ml lapte de migdale sau alt lapte vegetal

60 grame semințe de chia

30 grame semințe de cânepă decorticate

10 grame cacao nibs (boabe de cacao crude și sparte)

2 lingurițe fulgi de cocos

2 curmale mari fără sâmbure și mărunțite

vanilie

Preparare:

Semințele de chia se înmoaie în laptele vegetal timp de 5-10 minute, apoi se amestecă cu restul ingredientelor. Din cantitățile de mai sus se obțin două porții.

Budincă proteică

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Budincă proteică
Publicată în
Timp de preparare
Timp total de preparare
Sumar rating
41star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)

Lasă un comentariu