Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Înghețată raw vegană de cocos

Înghețată raw vegană de cocos

Dacă te întrebi ce îți poate aduce bun o zi caldă de vară, îți zic eu: o delicioasă înghețată raw vegană de cocos cu 99,90% ingrediente extrase din nuca de cocos sau din cocotier. Despre nectarul de cocos știu că ți-am povestit, dar știi cât este de bun? Numai bun de îndulcit o înghețată!

Înghețată de cocos

Când am gustat pentru prima dată din batoanele acelea cu cremă de cocos am simțit că nu există ceva mai bun pe lume. Gustul de nucă de cocos mi s-a părut aparte; era pentru prima dată când auzeam de nuca de cocos, nu știam cum arată, dar eram îndrăgostită de acea compoziție albă pe care o savuram ultima. Mâncam învelișul de ciocolată, apoi păstram pentru final ce îmi plăcea cel mai mult: crema de cocos.

Azi mă bucur de nuca de cocos pură fără să mai râvnesc la acele batoane cu cremă de cocos, pe care mi le prepar și singură acum (rețeta aici) și am făcut această rețetă de înghețată raw de dragul acelei creme minunate. Așa că dacă ai poftă de o înghețată bună, te încurajez să ți-o prepari chiar tu.

Înghețată raw vegana de cocos

Înghețată raw vegană de cocos

Ingrediente:

300 ml cremă de cocos făcută în casă (2 părți de pulpă din nucă de cocos tânără și o parte apă de cocos blenduite bine)

40 grame fulgi de cocos

20-40 grame nectar de cocos (în funcție de gustul fiecăruia)

pastă de vanilie

Preparare:

Toate ingredientele se amestecă bine în blender, iar compoziția fie se toarnă în aparatul pentru înghețată și se respectă programul acestuia de funcționare, fie într-un recipient și se lasă la congelator câteva ore până se ajunge la consistența dorită.

Un mic secret: nectarul de cocos nu are gust de cocos.

Înghețată raw de cocos

Lasă un comentariu

4 gânduri despre “Înghețată raw vegană de cocos”