Înghețată raw vegană de cocos
Dacă te întrebi ce îți poate aduce bun o zi caldă de vară, îți zic eu: o delicioasă înghețată raw vegană de cocos cu 99,90% ingrediente extrase din nuca de cocos sau din cocotier. Despre nectarul de cocos știu că ți-am povestit, dar știi cât este de bun? Numai bun de îndulcit o înghețată!
Când am gustat pentru prima dată din batoanele acelea cu cremă de cocos am simțit că nu există ceva mai bun pe lume. Gustul de nucă de cocos mi s-a părut aparte; era pentru prima dată când auzeam de nuca de cocos, nu știam cum arată, dar eram îndrăgostită de acea compoziție albă pe care o savuram ultima. Mâncam învelișul de ciocolată, apoi păstram pentru final ce îmi plăcea cel mai mult: crema de cocos.
Azi mă bucur de nuca de cocos pură fără să mai râvnesc la acele batoane cu cremă de cocos, pe care mi le prepar și singură acum (rețeta aici) și am făcut această rețetă de înghețată raw de dragul acelei creme minunate. Așa că dacă ai poftă de o înghețată bună, te încurajez să ți-o prepari chiar tu.
Înghețată raw vegană de cocos
Ingrediente:
300 ml cremă de cocos făcută în casă (2 părți de pulpă din nucă de cocos tânără și o parte apă de cocos blenduite bine)
40 grame fulgi de cocos
20-40 grame nectar de cocos (în funcție de gustul fiecăruia)
pastă de vanilie
Preparare:
Toate ingredientele se amestecă bine în blender, iar compoziția fie se toarnă în aparatul pentru înghețată și se respectă programul acestuia de funcționare, fie într-un recipient și se lasă la congelator câteva ore până se ajunge la consistența dorită.
Un mic secret: nectarul de cocos nu are gust de cocos.
4 gânduri despre “Înghețată raw vegană de cocos”
Wow! Vreau sa gust!
Sigur! Am pus la păstrare pentru doritori 😛
Lapte de cocos ar merge in loc de crema?
Multumesc frumos!
Dacă este laptele de cocos din conservă, adică neapărat trebuie să aibă un pic de consistență, merge. Ideal este cât mai puțin lichid. 🙂