Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Limonadă cu pepene galben

Limonadă cu pepene galben

Îmi place când se apropie toamna. Este un freamăt în aer, simți că ceva se schimbă și că tu iei parte implicit la această acțiune. Îmi place să fiu spectator la transformările care au loc ușor-ușor și care anunță un nou anotimp, îmi place să pot savura o ultimă limonadă cu pepene galben și să privesc lung spre cerul senin. Voi cum întâmpinați toamna?

Limonadă cu pepene galben

În prag de toamnă savurând o limonadă

Pentru mine cele mai bune fructe și legume sunt cele care se coc în vara târzie, așa prin septembrie, când soarele se decide să mai șadă puțin și să mai încălzească pământul. Ar fi păcat ca septembrie să intre direct la duș și să se scalde nemilos, dând la o parte razele de soare ale lunilor de vară.

Toamna poartă ceva special cu ea… intră în casele noastre cu multe bunătăți bine coapte, târând rochia de frunze frumos colorate. O aștept cu dragă inimă, așa cum o așteptam pe bunica mea în fiecare weekend și o controlam în sacoșe ca să văd ce ne adusese bun. Mă simt aidoma copilului acela curios, care așteaptă răbdător în pragul ușii până când musafirul se descalță și intră cu toate poveștile după el. Și apoi ascultă…

Fiecare anotimp are un farmec aparte, dar niciunul nu este atât de îmbelșusat precum toamna. Atâtea fructe, atâtea daruri prețioase…

Limonadă cu pepene galben, mentă și lime1

Limonadă cu pepene galben

Ingrediente:

3 lime (lămâi mici verzi)

600-800 grame pepene galben tăiat cuburi

3-4 crenguțe mentă verde

Preparare:

Lămâile verzi, pepenele galben și frunzele de mentă se storc cu ajutorul unui storcător prin presare la rece. În cazul în care nu aveți un storcător prin presare la rece stoarceți lămâile separat, apoi turnați sucul într-un blender, puneți cuburile de pepene galben și frunzele de mentă și mixați bine.

Dacă pepenele este foarte copt și dulce nu veți avea nevoie de îndulcitor.

Limonadă cu pepene galben și lime

Limonadă cu pepene galben, mentă și lime

 

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Limonadă cu pepene galben
Publicată în
Timp de preparare
Timp total de preparare
Sumar rating
3.51star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

Lasă un comentariu