Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Vinete umplute la cuptor

Vinete umplute la cuptor

Zilele de vară nu sunt deloc ușoare, iar când ai poftă de vinete umplute la cuptor, cel mai bine este să aștepți o zi ploioasă. Sunt singura care dă drumul la cuptor în zilele ploioase, ori voi cum procedați?

Cred că nu degeaba ne-am orientat vara spre consumul acestor minunății, pentru că au conținut ridicat de fibre, sunt sărace în calorii și ne satură repede. Întotdeauna să aveți grijă să le alegeți pe cele pufoase, cu o coajă închisă la culoare, pentru că vinetele care sunt tari nu s-au copt suficient.

Vinete AromaVerde

Beneficiile vinetelor

Nu m-am întrebat niciodată ce beneficii au vinetele, însă pe lângă faptul că sunt prietenele noastre dacă vrem să slăbim mâncând, sunt bogate și în vitamina K. Vitamina K ajută la coagularea sângelui, un deficit de vitamina K poate îngreuna vindecarea rănilor printr-o sângerare mai abundentă.

Pe lângă toate acestea, vitamina K este responsabilă pentru sănătatea oaselor noastre și scade riscul de atac cardiovascular prin faptul că pe vasele de sânge nu se depune calciu, dacă aducem un aport suficient în corp. Așa că, hai cu vinetele înainte și să încingem cuptoarele pentru că vitamina K nu se distruge la cald.

Vinete umplute la cuptor reteta vegana

Vinete umplute la cuptor

Ingrediente:

3 vinete

3 cepe

3 ardei roșii

6-8 roșii potrivite

1 linguriță oregano uscat (sau 2-3 crenguțe)

2-3 crenguțe busuioc verde

½ legătură pătrunjel

sare, piper

ulei de măsline pentru uns vinetele

Preparare:

Vinetele se spală și se taie în 2 pe lung, se taie un pic din baza care va sta în tavă astfel încât să fie stabile. Se crestează pulpa vinetelor cu cuțitul pentru a se coace mai ușor, se ung cu ulei și se dau la cuptor la 200°C pentru 20 minute.

Ceapa, ardeii și roșiile, toate tăiate cuburi mici, se scad la foc mediu și se parfumează cu oregano, busuioc și pătrunjel mărunțite, iar când vinetele sunt gata coapte, se scoate pulpa cu ajutorul unui cuțit și se adaugă în sos. Totul se lasă pe foc pentru încă 2-3 minute, se adaugă sare și piper după gust.

Atunci când scoatem pulpa vinetelor, avem grijă să lăsăm un strat subțire astfel încât să nu se rupă coaja lor.

Vinetele se umple cu legume și opțional se mai dau la cuptor pentru încă 5 minute. Se presară pătrunjel mărunțit și sunt gata de servit.

PS: coaja se mănâncă, pentru că acolo sunt depozitate vitaminele.

Vinete umplute la cuptor

Vinete umplute reteta de post

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Vinete umplute la cuptor
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Lasă un comentariu