Orange Smoothie

Orange Smoothie

În perioada rece a anului tot mai mulți dintre noi sunt loviți de răceli, gripe, se simt slăbiți sau vulnerabili în fața bolilor. Dar câți dintre noi mai mănâncă fructe pentru aportul de vitamine? Dacă îți este greu să le consumi direct, îți poți face dimineața o sticlă de suc pe care o poți lua cu tine peste tot.

Orange Smoothie ananas, goji, ghimbirOrange Smoothie nu este cu portocale sau morcov cum poate te-ai gândit, această frumoasă culoare este dată de fructele goji, amestecate cu pulpă de ananas crud și rădăcină de ghimbir. Ia-l cu tine oriunde te duci pentru că este dulce, ușor picant și te va ajuta să te hidratezi, și nu numai.

Goji sunt folosite de ani buni de zile în medicina chineză pentru proprietățile lor uluitoare: sunt un antioxdant puternic, ajută în imunizare, îmbunătățesc memoria, mențin sănătatea ochilor, fortifică părul și unghiile, previn degenerarea celulară și au proprietăți antiinflamatoare pentru mușchi și articulații.

Ananasul este extrem de bogat în vitamina C, mai conține și vitamina A, calciu, fier și potasiu. Acesta din urmă protejează împotriva pierderii masei musculare și reduce riscul de atac cerebral.

Ananasul proaspăt conține bromelaină, o enzimă folosită în studii pentru a se stabili eficiența ei în durerile de articulații, artrită, în reducerea inflamațiilor, în inhibarea creșterii tumurilor și în recuperarea după operații chirurgicale.

Ghimbirul este cunoscut drept un mare ajutor în stările de greață, stimulează imunitatea și reduce inflamațiile articulațiilor și a durerilor acestora, fiind și un bun analgezic.

Goji uscateOrange Smoothie

Ingrediente:

400 grame de pulpă de ananas crud

4 lingurițe de goji uscate

o bucată de rădăcină de ghimbir (cât știți că vă place)

100 ml apă

Preparare:

Frcutele de goji le-am lăsat la înmuiat în apă timp de 30 minute. Am pus toate ingredientele în blender și am mixat bine.

Se bea cu poftă de stare de bine!

Orange Smoothie cu ananas, goji si ghimbirAnanas, goji si ghimbirOrange Smoothie ananas, goji si ghimbir

http://en.mr-ginseng.com/goji-berry/

http://www.webmd.com/balance/goji-berries-health-benefits-and-side-effects

http://www.medicalnewstoday.com/articles/276903.php

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=72

Lasă un comentariu