Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

O vegetariană în Thailanda

O vegetariană în Thailanda

Thai sau liber, în limba română, cu adevărat liber vă spun eu, căci senzația de libertate plutește în această țară unde zâmbetele sunt împărțite la orice colț de stradă. La a treia intrare în Thailanda și niciodată obosită de forfota și exotismul care înflorește în fiecare aspect al vieții acestei populații de aproximativ 67 milioane, mă simt încă acolo.

Insula James Bond Thailanda

Prima dată când am dat cu nasul de Thailanda nu eram vegetariană și îmi aduc aminte că nu eram conștientă de multe aspecte.  Fuga de la aeroportul din Bangkok spre Hua Hin într-un taxi ce a gonit spre plaja însorită și am ajuns într-o mică stațiune, dar plină de culoare. Primul lucru care m-a dat pe spate, o nuntă indiană, cuplul sus pe un elefant împodobit cum numai un om ar putea să fie, priveam curioasă această defilare deloc neobișnuită… Mai văzusem și la grădina zoologică elefanți.

A doua oară în Thailanda. Deja vegetariană. Am descoperit abundența zahărului în preparatele clasice, în smoothie-urile din fructe pe care le puteai cumpăra de la orice tarabă din stradă, am gustat bucuria oamenilor și am plecat cu kilograme de ciuperci shiitake, de verdețuri locale și de fructe exotice. Cum numai un vegetarian o poate face :))

A treia vizită în țara unde oamenii vând zâmbete. Mai înțeleaptă, mai cumpătată, mai selectivă, mai dornică de cunoaștere, mai atentă, mai conectată. Îmi era dor să mănânc preparatele lor, îmi era dor să respir aerul cald și umed, îmi era dor să-mi colorez privirea cu frumoasele orhidee înflorite, îmi era dor să adaug în albumul vieții mele și alte poze decât cele de până acum.

Am să vă explic toate simțămintele mele și toate experiențele de la a treia vizită printr-o serie de articole, pentru că deși am revenit într-un mediu familiar trăirile mele au fost altele, și am să vă împărtășesc și rețete de care, probabil, voi rămâne veșnic îndrăgostită. Până atunci descoperiți în imagini o altfel de lume.

Apus de soare Khao Lak

Khao Lak – Apus de soareBanane baby

Baby banane și un fructivor cu pene

Bangkok

Vedere din Bangkok

Ciuperci shiitake uscate

Ciuperci shiitake uscate

Floating market

Trafic în piața plutitoare

Leagăn palmier

Khao Lak și leagănul din paradis

Orhidee în piața de flori

Orhidee din minunata piață de flori de pe marginea râului Chao Phraya

Palmieri Thailanda

„Drumul” către piața plutitoare

Piața de legume și fructe Bangkok

Piața de legume și fructe din Bangkok

Râul Chao Phraya Bangkok

Râul Chao Phraya din Bangkok

Rezervație naturală Thailanda

Golful Phang Nga

Spanac de apă

Spanac de apă sau morning glory (favoritul meu :P)

Lasă un comentariu

3 gânduri despre “O vegetariană în Thailanda”