Desert raw vegan cu dovleac
Ce fac 2 fete când se întâlnesc? Vorbesc despre nutriție și blogger-eală. Pardon, pregătesc un desert raw vegan cu dovleac plăcintar, simplu, dar bun de lingi paharele. Referitor la nutriție și blogging, păi una din noi este nutriționist, cealaltă se pregătește să devină, iar cealaltă este blogger pe când colega ei învață și construiește de zor la blogul ei. Te-am amețit?
Pe mine mă cunoști deja, iar pe Cristina sigur ai văzut-o pe la ateliere, prin postările mele cu clanul bloggerilor healthy. Dacă nu o cunoști, te invit să intri pe site-ul ei și să o descoperi: nutriționist, îndrăgostită de India și pasionată de rețete simple și gustoase, vegan lifestyle. By the way, am zis că îi fur o rețetă delicioasă de salată cu hrișcă, o nebunieeee!!!
Dulce cu puține calorii
Cred că majoritatea dintre noi caută deserturi fără calorii sau cu un conținut mic de calorii și vestea bună este că dovleacul crud are puține calorii. Acesta este bogat în vitamina A și potasiu și are doar 26 calorii pe 100 grame. Dacă îl preferi mai dulce, poți să adaugi puțin îndulcitor, la fel cum am procedat și eu cu Cristina în această rețetă.
N-aș vrea să te mai rețin pentru că sigur ți-am făcut poftă. Dacă nu ai dovleac la frigider, dă o fugă la piață și ia unul pentru a pregăti acest desert raw vegan cu dovleac și migdale.
Desert raw vegan cu dovleac
Ingrediente:
200 grame dovleac plăcintar
50 grame migdale
2 lingurițe de îndulcitor lichid (sirop de curmale, spre exemplu)
un praf de vanilie pudră
un praf scorțișoară
un praf de nucșoară
Preparare:
Dovleacul se taie bucăți, se mixează bine la blender până se obține o pastă, apoi se scurge bine de apa din el. Se amestecă cu îndulcitorul, vanilia, scorțișoara și nucșoara.
Migdalele se zdrobesc grosier, se așează la baza unei forme/pahar de plastic, peste ele se pune crema de dovleac obținută.
Din aceste cantități au ieșit 4 porții în pahare de 100 ml. Se ornează cu migdale, fistic, semințe de susan negru sau orice altceva vă place.
Pumpkin love!