Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Piața plutitoare de lângă Bangkok

Piața plutitoare de lângă Bangkok

Bangkok-ul este capitala Thailandei și este un oraș plin de contraste, este un oraș unde nu te vei plictisi niciodată, însă nu trebuie să ratezi și împrejurimile acestuia, cum ar fi piața plutitoare. Sunt convinsă că sunt nenumărate astfel de piețe și că eu nu am văzut-o pe cea dorită, însă a meritat din plin.

Fructe exotice piața plutitoare

Îți spuneam ceva despre libertate în articolul trecut și am să-ți și explic cum am văzut eu acum toată povestea trăită în Thailanda. Păi e simplu! Când țara ta are scris în frunte „libertate”, te-ai mai putea îndoi de atitudinea cetățenilor ei? Pare că legile sunt nescrise pentru acești oameni, fac ce vor și nimeni nu îi trage la răspundere. Te urci în taxi și duci luptă de convingere să pornească taximetrul, nu vrea, te dai jos și cauți alt taxi. Ai varianta și tuk-tuk-ului. Te-am băgat în ceață? Tuk-tuk este o improvizație de „caleașcă” atașată la un  motoscuter, o chestie de care trebuie să te ții bine, pentru că „șoferul” gonește printre mașini și ai impresia că se desprinde de asfalt și nu are nici geamuri. E de încercat, e un fel de simbol al lor, doar că îți cam cade greu la stomac și ce să mai zic de tot aerul îmbâcsit pe care îl respiri?

Cam la o oră și jumătate de capitală am găsit și piața plutitoare unde am plătit 1500 bahti, cam 170 lei, pentru un tur complet (nu am vrut fabrica de zahăr de cocos și show cu animale) cu barca pe canalele pline de vegetație exotică. Primul stop, pentru că ești la piață și trebuie să cumperi, a fost la o domniță care vindea băuturi și snack-uri. Bineînțeles că am luat o nucă de cocos din care am sorbit cu poftă apa de cocos rece și ușor dulceagă. Apoi au urmat alte tarabe, și alte… Nu ne-am oprit la niciuna, am vrut să savurăm locul, oamenii și felul în care ei și-au dezvoltat mici afaceri, am stat în trafic – să nu credeți că dacă eram cu barca aveam cale liberă, am râs și ne-am bucurat de fiecare moment plăcut sau neplăcut, îi mai dădeam câte un ghiont soră-mii să închidă gura ca nu cumva să soarbă niște apă care sărea la fiece barcă care gonea pe apele tulburi, a fost frumos…

Piața plutitoare este o experiență de trăit, ca fiecare loc din această țară, poți cumpăra suveniruri sau diverse lucruri făcute de localnici, sau doar te bucuri de ceea ce vezi. Poți cumpăra fructe din abundență, haine, obiecte lucrate manual, chiar și mâncare gătită (nu recomand!), tablouri pictate de thailandezi sau multe alte lucruri drăguțe.

Și ca să îmi țin promisiunea cu rețetele exotice, vă trimit un pic mai în spate pe blogul meu să redescoperiți o rețetă care mie îmi place foarte mult. Spanacul de apă se poate înlocui cu spanac normal, însă ciupercile shiitake trebuie încercate, chiar dacă sunt uscate ca cele de aici.

„Trafic” în piața plutitoare

Aglomerație în piața plutitoare

Barcă pe unul din canalele pieței plutitoare

Barcă în piața plutitoare Bangkok

Tarabe pe stânga și dreapta canalului

Bărci la piața plutitoare

O bere Singha la domnu’?

Bere Singha piața plutitoare

Bărci cu turiști

Canal navigare piața plutitoare

Locuință din apropierea pieței

Casă la piața plutitoare

Centrul pieței și cea mai mare desfășurare de forțe

Floating market Bangkok

Ananas proaspăt

Fructe exotice

Ce cumpărăm?

Fructe pe barcă piața plutitoare

O altă locuință din apropierea pieței plutitoare

Locuință piața plutitoare Bangkok

Mâncare gătită gata de servit

Mâncare gătită piața plutitoare

Obiecte handmade

Obiecte handmade piața plutitoare

Cocotier

Palmier piața plutitoare

Intrarea în piața plutitoare

Piața plutitoare Bangkok

Primul stop pentru o nucă de cocos proaspătă

Prima oprire piața plutitoare

Traffic jam

Traffic Floating market Bangkok

Lasă un comentariu

2 gânduri despre “Piața plutitoare de lângă Bangkok”