Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Cină vegetariană

Cină vegetariană

Când am pus bazele acestui mic proiect numit „Meniu vegetarian pentru o zi”, am gândit trei mese și o gustare dulce la un ceai, iar fratele meu a avut ideea de a organiza cina vegetariană la lumina lumânărilor. Pentru mine a fost cam greu să fac poze pe beznă pentru că sunt obișnuită să surprind detaliile foarte mult atunci când pozez (deh, obiectiv macro îmi trebuia), iar pe întuneric ce să vezi?

DSC03949

Din tot colajul acesta de poze am vrut și eu și fratele meu să surprindem diferit, așa cum și suntem, un meniu vegetarian pentru întreaga zi și sper să fi fost pe placul vostru, atât pozele, cât și rețetele alese. Mai jos vă las rețeta de tartă cu praz și cartofi care este super delicioasă.

DSC03884

Cină vegetariană

Tartă cu praz și cartofi

Ingrediente:

Pentru blat:

220 grame făină

150 grame unt

50 grame nucă măcinată fin

1 ou

Pentru umplutură:

450 grame praz

400 grame cartofi curățați

300 ml smântână

200 grame brânză Emmental rasă

3 ouă

nucșoară

sare și piper după gust

30 grame unt

Preparare:

Amestecați făina, sarea și untul într-un castron, apoi adăugați nucile mărunțite, oul bătut și 2-3 linguri de apă rece și frământați aluatul. Se înfășoară în folie și se lasă la frigider pentru 20-30 minute.

Scoateți aluatul de la frigider, îl întindeți în foaie și îl așezați într-o tavă rotundă sau pătrată de 20-25 cm și cu pereți un pic mai înalți (nu forma clasică de tartă joasă). Tava pregătită se mai lasă la frigider încă 30 minute.

În tot acest timp tăiați prazul rondele și îl căliți în unt timp de 10-15 minute, cartofii curățați se taie rondele, se fierb și se scurg de apă. Într-un vas amestecați prazul călit, cartofii fierți, brânza Emmental, smântâna, oule bătute, nucșoara, sarea și piperul.

Tava tapetată cu aluat se dă la cuptor la 180°C până se coace aluatul, însă până prinde o culoare alb-aurie slabă (nu se coace complet), apoi se scoate și se toarnă umplutura pregătită mai sus și se lasă la cuptor pentru încă 30 minute. Sau puteți turna umplutura direct în aluatul necopt în prealabil, coaceți tarta la 180°C timp de 30 minute, apoi lăsați temperatura la 100°C și tarta va mai sta la cuptor pentru încă 30 minute.

DSC03986

Tartă cu praz și cartofi

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Cină vegetariană cu tartă cu praz și cartofi
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Lasă un comentariu