Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Prăjitură raw vegan – Trio de vară: mentă, caramel și ciocolată

Ahh, ce bine merge o prăjitură raw vegan proaspăt scoasă de la frigider.

Dorințe și zile de vară

În nebunia zilelor toride de vară tânjim după răcoarea dimineților senine. Ne dorim un bronz de caramel. Așteptăm nopțile lungi și vesele să le petrecem în compania celor dragi. Nu știu dacă v-ați dat încă seama, dar am împletit trei din cele mai frumoase dorințe ale noastre. Dorințe care ies la iveală printre razele arzătoare ale soarelui: rece, bronz și voioșia nopților întunecate de vară.

Trio cakeAm venit de la piață cu un buchețel de frunze de mentă și am intrat în bucătărie. Am răscolit sertarele pline de surprize și m-am pus pe treabă. Am obținut un trio perfect de vară: mentă, caramel și ciocolată. Menta este răcoarea dimineții, caramelul este bronzul perfect pe care ni-l dorim, iar ciocolata ne transpune noaptea târziu și ne bucură de fiecare dată.

Trio cake

Rețeta de prăjitură raw vegan

150 grame de nuci decojite și 9 curmale fără sâmburi se amestecă puternic la un blender sau un robot de bucătărie. Rezultă o pastă dulce pe care o folosim astfel: o jumătate din preparat se amestecă cu o linguriță de pudră de lucuma și puțină apă cât să se formeze o pastă tartinabilă. Cealaltă jumătate de amestec de nucă și curmale măcinate se omogenizează cu 2 lingurițe de cacao, oleacă de apă și conținutul unei păstăi de vanilie.

Mai aveți nevoie de 50 de grame caju înmuiat cam 6-8 ore în apă, un pumn de frunze de mentă, 2 linguri de ulei de cocos, o linguriță de miere și un vârf de cuțit de spirulină pulbere. Se mixează bine la blender. Trebuie să rezulte o cremă consistentă. Dacă nu e chiar perfectă, mai adăugați puțină apă.

Cele trei amestecuri se întind rând pe rând și se lasă la congelator pentru aproximativ o oră.

Trio cake

Fiecare din noi caută un moment perfect în fiecare zi. Uneori dorim să ne aflăm în alt loc decât unde suntem acum, pentru că am vrea ca unele nopți să nu se mai termine niciodată. Pentru că sănătatea are gust, vă îndemn cu dragă inimă să încercați acest desert. Veți evada în trei locuri deodată: într-o dimineață rece de vară, pe o plajă însorită învăluiți de soare și în inima unei nopți frumoase pe care o purtați mereu în suflet. Și sunt sigură că fiecare din voi o are bine ascunsă. 🙂

Enjoy the summer!

Trio cake

P.S.: pentru că probabil sunteți curioși în legătură cu lucuma și spirulina, rămâneți pe aproape să le descoperiți beneficiile în articolele viitoare.

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Prăjitură raw vegan – Trio de vară
Publicată în
Sumar rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Lasă un comentariu