Ruladă raw cu cocos și karob
Dacă tot este weekend îți propun un desert testat de peste 100 de oameni în cadrul Veg Fest. A primit doar cuvinte de laudă, așa că nu trebuie să-l ratezi. Și să-ți mai spun un secret: de când am descoperit făina de cocos, îmi place să fac tot felul de combinații, de la dulciuri la feluri principale.
Am acceptat cu mare drag invitația Dianei Luppa de la 1001 Vegetarieni de a participa în Săptămâna Vegetarienilor cu un workshop de gătit raw și apoi a venit întrebarea: ce gătesc? M-am pus pe bucătărit, pe testat rețete și pentru partea de desert am făcut această combinație excelentă, pe care o ador. Gustul ciocolatei reinventat cu ajutorul pudrei de roșcove și dulceața făinii de cocos care completează perfect stratul alb de cocos sunt perfecte pentru un desert raw vegan.
Te poftesc la ruladă raw, merge de minune cu un smoothie de afine și banane.
Ruladă raw cu cocos și karob
Ingrediente:
Crema de cocos:
50 grame de caju
20 grame de fulgi de cocos
10 grame de făină de cocos
1 curmală Medjool (fără sâmbure) (15-20 grame)
3 linguri de apă
Crema de ciocolată:
100 grame alune de pădure
2 curmale Medjool (fără sâmbure) (30-40 grame)
1 linguriță karob (pudră de roșcove)
6-8 linguri de apă
1 linguriță de extract de vanilie sau conținutul unei păstăi de vanilie
Preparare:
Pentru crema de cocos mărunțim bine caju-ul în blender sau în robotul cu lama în S, apoi adăugăm ingredientele uscate și le mixăm bine. Se adaugă curmala bucăți și apa, dar treptat, și se mixează bine. Dacă amestecul este prea uscat, mai adăugați apă.
Pentru crema de ciocolată mărunțim bine alunele de pădure în blender sau în robotul cu lama în S, apoi adăugăm karobul și le mixăm bine. Se adaugă curmalele bucăți, vanilia și apa, dar treptat, și se mixează bine. Dacă amestecul este prea uscat, mai adăugați apă.
Pe o hârtie de copt se întinde crema de cocos și peste aceasta se adaugă crema de ciocolată. Se rulează ușor fără a prinde hârtia în compoziție și se păstrează la frigider.
Un gând despre “Ruladă raw cu cocos și karob”
Ii mai spune si cozonac raw, perfect pentru sarbatori!