Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Cremă de ciocolată raw vegană

Cremă de ciocolată raw vegană

Pentru că tot vorbeam zilele trecute despre zahăr, v-ați uitat vreodată pe eticheta borcanului de nutella? Eu nu! Acum nu mă mai interesează pentru că nu mai consum, însă am dat o căutare pe Google să văd ce zic astrele. Primul ingredient: zahăr! Lista se continuă cu ulei vegetal și se servește pe pâine de la prima oră. Perfect, nu?

Cremă de ciocolată raw vegană

Nici nu vreau să numesc nutella raw vegană această minunăție, pentru că nu simt că ar trebui să o denumesc cumva. Pur și simplu este o cremă delicioasă de ciocolată. Ca o paralelă la cele menționate, acum câteva zile o prietenă mă întreba: Dar de ce lapte vegetal? De ce se numește lapte vegetal și nu altfel? Adevărul este că nu am putea denumi altfel o băutură cu gust și aspect asemănător laptelui animal din moment ce suntem atașați comercial și nu numai de acest produs. Oare băutură vegetală ar merge? Pun pariu că nu v-ar atrage prea mult.

Însă dacă vorbim de nutella… eu zic că nu merită să-i atribuim acest nume unui preparat raw vegan extrem de delicios.

Să vă zic un secret: crema este al naibii de bună pe felii de banane, dar merge întinsă și pe niște clătite vegane. Aștept și părerea voastră.

Boabe de cacao crude BeezArt

Cremă de ciocolată raw vegană

Ingrediente:

100 grame alune de pădure hidratate minim 12 ore

35 grame cacao boabe crude

10 grame sau 2 lingurițe de pudră de roșcove

3-4 curmale mari

100-120 ml lapte vegetal (am folosit lapte de caju crud)

1 păstaie de vanilie

Preparare:

Boabele de cacao se sparg și se curăță învelișul lor exterior, se pun în blenderul cu lama în S și se macină. Se adaugă alunele de pădure, curmalele tăiate bucăți mici, pudra de roșcove și lapte vegetal, dar aceasta din urmă îl adăugați treptat, ca să ușurați mixarea ingredientelor și mixați câte 5-10 minute cu pauză, până obțineți o consistență cremoasă.

În funcție de cât de fluidă vreți să fie crema de ciocolată, ajustați cantitatea de lapte vegetal.

Cremă de ciocolată

Lasă un comentariu