Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Quinoa, halloumi și verdețuri

Quinoa, halloumi și verdețuri

Sigur anul trecut ați fost darnici cu voi și cu cei apropiați, nu-i așa? Și cu voi, nu? Eu am fost. Nu pot să zic că mi-am făcut un cadou mai special sau poate ar trebui să-l numesc special din moment ce îmi e cam greu să scap de el…

Quinoa_halloumi_și verdețuriCadoul de la mine pentru mine a fost sau au fost câteva kilograme în plus. Trebuia să dezvălui acest lucru pentru că simțeam că nu pot păstra pentru mine acest dar, mai ales că lumea, curioasă din fire, se întreba dacă nu cumva mă multiplic. Înțelegeți voi! Asta pentru că ale naibii kilograme s-au atârnat fix de zona de mijloc a corpului. Dar na, nu toți stau bine cu dioptriile 🙂

Ca să nu stau și eu deoparte când toți ceilalți joacă hora datului jos de kilograme acumulate în timpul sărbătorilor, a trebuit să-mi storc creierii pentru a-mi concepe un meniu. Și l-am stors bine: zahăr out, pâine out! Asta funcționează foarte bine la mine, în rest ce să zic… echilibru în farfurie, mișcare și bunăvoință.

Quinoa_halloumi_și salată de verdețuriÎmi place foarte mult quinoa, chiar mai mult decât orezul. Are un gust ușor dulceag care aduce puțin cu nuca și este o garnitură excelentă sau chiar un fel principal, depinde cum vrei să-l prepari.

Quinoa, halloumi, verdețuri tablăÎn rețeta de astăzi am fiert 170 grame de quinoa, să știți că eu am mâncat jumătate din cantitate și mi-a fost extra-super-suficient, apoi am pus foarte puțină sare și o ceapă mică roșie tocată și amestecată cu sumac, un condiment acrișor, întâlnit în bucătăria orientală.

Cratiță quinoaAlături de quinoa fiartă am pus câteva felii de halloumi pe care le-am perpelit în tigaia non-aderentă fără să pun vreun fel de ulei și am făcut o salată din verdețuri: rucola, valeriană și frunze tinere de sfeclă roșie, am aruncat peste ea câțiva muguri de pin, sare, ulei și zeamă de lămâie.

Nu-i așa că e simplu? Să aveți poftă!

Quinoa_halloumiQuinoa, halloumi și verdețuri

Lasă un comentariu