Sărățele cu de toate

Sărățele cu de toate

Pun pariu că de multe ori ai fi ronțăit ceva la serviciu sau acasă la un film și te-ai oprit fie la o covrigărie, fie la un supermarket și te-ai ales cu cele mai „NU le cumpăra” alimente. Comoditatea uneori ne costă mai mult decât mâncarea preparată acasă, pentru că la cât de ieftin alegem să mâncăm, plătim restul când suntem încercați de diverse boli.

Sărățele cu de toateMi-am zis: Dom’ne, dacă mi-au ieșit mie cozonacii din prima încercare, asta înseamnă că se poate orice. Poate fi și noroc, poate fi și îndemânare, dacă rezultatul este cel dorit de ce nu ne-am răsfăța noi singurei acasă cu tot ce poftim? În primul rând că ne alegem noi singuri ingredientele de pe raft și optăm pentru cele mai bune, iar raportând prețul plătit pentru ce am poftit și l-am cules direct de pe raftul unui magazin cu prețul ingredientelor necesare pentru a-l pregăti chiar noi nu rentează.

Sărățele_cu de toateAșa că eu având poftă de sărățele cu de toate, m-am pus pe treabă. Aveți nevoie de 600 grame de făină albă, 300 grame de smântână, 150 grame de unt cu 65% grăsime, 50 grame de brânză sărată – nu am vrut să fac abuz de sare și 2 ouă. Se pune făina într-un castron, se rade brânza și untul direct de la frigider pe ochiurile mari ale răzătorii, se adaugă smântâna și cele două ouă și se amestecă bine până se formează o cocă. Porționați aluatul și întindeți câte o bucată din el în foi subțiri cam de 3-4 mm, să mai aveți pregătită puțină făină ca să puteți întinde coca fără să se lipească. Eu am lăsat aluatul un pic mai lipicios și l-am manevrat cu făină pe mâini, dar voi dacă vreți puneți un pic mai multă făină în compoziție.

Sărățele_cu_de toateDupă ce ați întins aluatul, începeți să-l tăiați așa cum doriți, eu nu am ținut niciun pic cont de estetică. Extra a ce v-am enumerat mai sus, mai aveți nevoie de încă un ou, 200 grame de parmezan – am abuzat chiar, mac, chimen, chili praf, rozmarin și sare.

Sărățele cu rozmarin, chili, chimen, macDupă ce ați așezat coca tăiată în forme în tavă, cu oul bătut bine și puțină sare adăugată, ungeți fiecare bucățică de aluat, presărați parmezan ras cât vă place și ce alte condimente sau semințe doriți. Eu am optat pentru chimen, mac, rozmarin măcinat și chili praf. Pentru că aluatul nu este foarte sărat, chiar spre deloc, puteți să mai adăugați sare în cocă sau în oul pentru uns.

Să vă bucurați de o săptămână de lucru cu sărățele cu de toate!

Lasă un comentariu

2 gânduri despre “Sărățele cu de toate”