Trufe raw
În capul meu se învârt de ceva timp niște cuvinte: reciclare, reutilizare, refolosire… iar azi am reciclat 90 grame de pulpă de migdale într-o formă cum nu se putea fi mai delicioasă: trufe raw. După ce am făcut vreo 700 ml de lăptic vegetal, nu m-am îndurat să arunc pulpa, cum de altfel nu am făcut-o niciodată, și mi-am făcut niște trufe minunate.
Grozav de bune trufele mele raw! Nu știu ce faceți voi cu pulpa nucilor/alunelor de la laptele vegetal, însă vă zic că nu trebuie să ratați trufele astea. În fuga mea disperată de zahăr, și nu reușesc mereu, că dee, mai e ziua cuiva, mai mergi în vizită la vreun prieten, mai iei ceva după raft din supermarket că parcă te atrage, nu-i glumă, mi-am tot făcut câte un dulce să am pentru zile super pofticioase. Și nu zic că m-a apucat talentul! Mă preocupă, mai nou, decoratul cu ciocolată raw. Ce mi-a ieșit mie, vă las să vedeți mai jos.
Trufe raw
Ingrediente:
Pentru interior:
90 grame de pulpă de migdale (rest de la laptele vegetal, are o granulație mai fină)
70 grame de unt de cacao
2 lingurițe de cacao raw
2 lingurițe de pudră de mesquite – o găsiți aici
1 linguriță de lucuma
1-2 lingurițe de sirop de agave sau alt îndulcitor (gustați ca să probați dulceața)
Pentru învelișul de ciocolată:
60 g unt de cacao
3 lingurițe de cacao raw
2-3 linguri de sirop de agave sau alt îndulcitor (gustați ca să probați dulceața)
Preparare:
Pulpa de migdale se amestecă cu cacaoa, pudra de mesquite și lucuma într-un vas cu ajutorul unei spatule, apoi se adaugă siropul de agave și untul de cacao topit la maxim 40°C și se amestecă până se întrepătrund toate ingredientele. Întindeți compoziția pe o hârtie de copt astfel încât să formați un pătrat cu înălțime de 1-2 cm și dați la rece până este gata ciocolata.
Ciocolata pentru înveliș o preparați prin topirea untului de cacao la maxim 40°C, apoi puneți cacaoa și siropul de agave și omogenizați ingredientele prin amestecare. Se lasă 10-20 minute să se mai îngroașe (depinde cât este de cald în bucătărie).
Stratul din migdale scos de la rece se taie în forme pătrate sau orice altă formă doriți și se învelește fiecare pătrățel în ciocolată (cu ajutorul unei furculițe scufundați fiecare pătrat în ciocolată și le lăsați la scurs pe un grătar – eu n-am avut). Atenție, dacă ciocolata este prea fluidă, așteptați să se mai îngroașe. Dacă este nevoie și de al doilea strat de ciocolată, nu-i problemă pentru că ciocolata raw nu se comportă ca cea din comerț.
Hai la trufe!
5 gânduri despre “Trufe raw”
Buna,
Am incercat si eu sa fac aceasta reteta iar in loc de sirop de agave am folosit miere. Dezastru 🙁 La glazura nu am reusit deloc sa incorporez mierea cu untul de cacao. Oricat am incercat sa mixe, incalzite mai putin incalzite. Nimic. Te-ai mai lovit de aceasta problema? Se poate rezolva cumva?
Multumesc
Bună! Din păcate și eu am pățit-o, mierea este densă. Îți recomand să răcești ușor mixul de unt de cacao, cacao și îndulcitor la frigider și să amesteci din când în când ca să le reîncorporezi, mierea este problematică, într-adevăr. Sau poți încerca să mixezi ingredientele într-un blender de mare viteză. Ce am văzut că merge bine, dar nu am testat personal încă, este să folosești zahăr de cocos pe post de îndulcitor. Am văzut la o prietenă că amestecă toate ingredientele la Vitamix și se omogenizează foarte bine datorită faptului că se și încălzesc ușor în blender. Spor și ține-mă la curent! 🙂
multumesc frumos! voi mai incerca dar cu alt indulcitor. cu mierea nu mai am curaj la glazuri 😊
Cu drag! PS: cu blenderul de mare viteză n-ar trebui să dai greș, pentru că omogenizează foarte bine. 🙂 Spor în toate!