Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Trufe raw

Trufe raw

În capul meu se învârt de ceva timp niște cuvinte: reciclare, reutilizare, refolosire… iar azi am reciclat 90 grame de pulpă de migdale într-o formă cum nu se putea fi mai delicioasă: trufe raw. După ce am făcut vreo 700 ml de lăptic vegetal, nu m-am îndurat să arunc pulpa, cum de altfel nu am făcut-o niciodată, și mi-am făcut niște trufe minunate.

Trufe raw

Grozav de bune trufele mele raw! Nu știu ce faceți voi cu pulpa nucilor/alunelor de la laptele vegetal, însă vă zic că nu trebuie să ratați trufele astea. În fuga mea disperată de zahăr, și nu reușesc mereu, că dee, mai e ziua cuiva, mai mergi în vizită la vreun prieten, mai iei ceva după raft din supermarket că parcă te atrage, nu-i glumă, mi-am tot făcut câte un dulce să am pentru zile super pofticioase. Și nu zic că m-a apucat talentul! Mă preocupă, mai nou, decoratul cu ciocolată raw. Ce mi-a ieșit mie, vă las să vedeți mai jos.

Trufe raw si lapte de migdale

Trufe raw

Ingrediente:

Pentru interior:

90 grame de pulpă de migdale (rest de la laptele vegetal, are o granulație mai fină)

70 grame de unt de cacao

2 lingurițe de cacao raw

2 lingurițe de pudră de mesquite – o găsiți aici

1 linguriță de lucuma

1-2 lingurițe de sirop de agave sau alt îndulcitor (gustați ca să probați dulceața)

Pentru învelișul de ciocolată:

60 g unt de cacao

3 lingurițe de cacao raw

2-3 linguri de sirop de agave sau alt îndulcitor (gustați ca să probați dulceața)

Preparare:

Pulpa de migdale se amestecă cu cacaoa, pudra de mesquite și lucuma într-un vas cu ajutorul unei spatule, apoi se adaugă siropul de agave și untul de cacao topit la maxim 40°C și se amestecă până se întrepătrund toate ingredientele. Întindeți compoziția pe o hârtie de copt astfel încât să formați un pătrat cu înălțime de 1-2 cm și dați la rece până este gata ciocolata.

Ciocolata pentru înveliș o preparați prin topirea untului de cacao la maxim 40°C, apoi puneți cacaoa și siropul de agave și omogenizați ingredientele prin amestecare. Se lasă 10-20 minute să se mai îngroașe (depinde cât este de cald în bucătărie).

Stratul din migdale scos de la rece se taie în forme pătrate sau orice altă formă doriți și se învelește fiecare pătrățel în ciocolată (cu ajutorul unei furculițe scufundați fiecare pătrat în ciocolată și le lăsați la scurs pe un grătar – eu n-am avut). Atenție, dacă ciocolata este prea fluidă, așteptați să se mai îngroașe. Dacă este nevoie și de al doilea strat de ciocolată, nu-i problemă pentru că ciocolata raw nu se comportă ca cea din comerț.

Hai la trufe!

Trufe raw din pulpa de migdale

Trufe raw din migdale

Trufe raw vegane

Lasă un comentariu

5 gânduri despre “Trufe raw”