Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Supă de cartofi dulci și dovlecel

Supă de cartofi dulci și dovlecel

Pleci la piață cu gândul să iei țelină și te întorci cu o traistă plină de cu totul și cu totul alte legume. Asta sunt eu! și bineînțeles că atunci când vrei să te apuci să gătești ceea ce ți-ai propus… Surpriză!, îți lipsește ingredientul principal: țelina. Așa că schimbi un pic direcția și pui de o supă de cartofi dulci și dovlecel și le spui și celorlalți cât este de bună.

Supă de cartofi dulci si dovlecel

Probabil că traista mea cu de toate s-a umplut în cinstea noului frigider, despre care am să vă povestesc totuși într-un articol dedicat, pentru că este musai să știți care este întregul proces de achiziție al lui și cum am ajuns să-l aleg. Oricum, de foame nu am suferit pentru că am fost inspirată când m-am dus la piață și am ales câte un pic din fiecare.

Am dobândit un soi de slăbiciune pentru supele cremă din diverse legume și mă joc cu borcanele pline de condimente astfel încât să obțin o asezonare potrivită fiecăruia. Astăzi am pus la loc de cinste tocmai oregano și un strop de sumac pentru o tentă ușor acrișoară.

Sumacul este un condiment din bucătăria orientală cu un gust acrișor, plăcut și cel mai des l-am întâlnit presărat peste pasta de humus și în salatele fattoush. Dacă iubești bucătăria orientală, sigur știi despre ce vorbesc.

Supă cremă de cartofi dulci și dovlecel

Supă de cartofi dulci și dovlecel

Ingrediente:

250 grame cartofi dulci (2 cartofi mici)

150 grame dovlecel (1/2 de dovlecel)

120 grame ceapă (2 cepe potrivite)

600 ml apă

sare și piper după gust

un sfert de linguriță de oregano uscat

un vârf de cuțit de boia dulce

sumac pentru presărat deasupra supei

Preparare:

Cartofii dulci, dovlecelul și ceapa se taie cuburi și se pun la fiert în apă timp de 10 minute. Când sunt gata, se adaugă sarea și restul de ingrediente și se mixează la blender. Se servește cu sumac presărat deasupra și bețe crocante de legume (eu am folosit ardei roșu și ardei verde).

Supă de cartofi dulci și dovlecel

Lasă un comentariu

Un gând despre “Supă de cartofi dulci și dovlecel”