Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Mix de ciuperci cu tofu și noodles de orez

După o perioadă în care nici eu și nici AromaVerde n-a mai mâncat ceva bun și consistent, m-am apucat să răscolesc sertarele congelatorului și să văd ce stocuri mai am. Niscaiva ciuperci shiitake, niscaiva ciuperci shimeji, niscaiva ciuperci snow white și niște afine și cătină.

Mix de ciuperci cu tofu si noodles de orez

Pe dânsele toate nu le puteam mixa împreună, așa că am lăsat deoparte bobițele colorate, am trecut cu vederea shiitake și am zis că e timpul pentru shimeji și snow white. Ciuperci shimeji se găsesc la noi în variantă albă și brună și am observat că apar în tot mai multe lanțuri de magazine, precum: Cora, Carrefour, Mega Image, dar într-o caserolă cu un mix de ciuperci. Eu zic să nu le ocoliți dacă sunteți vreun împătimit al ciupercilor, pentru că fiecare în felul ei are un gust aparte. De regulă în aceste caserole sunt și ciuperci shiitake, ciuperci oyster, ciuperci shimeji albe și brune, ciuperci enoki și cred că mai înghesuie ceva, dar nu reușesc să-mi aduc aminte.

Cum mâncarea asiatică este o problemă la majoritatea restaurantelor, aș zice eu, pentru că abundă în monoglutamat de sodiu și pentru că nu prea găsești preparate fără carne, de foarte mult timp nu mai mănânc mâncare asiatică în oraș. Așa că mă simt nevoită să o prepar chiar eu, cu ingredientele pe care le am la îndemână. Dacă vă uitați la rafturile internaționale ale marilor magazine veți găsi și o serie de sosuri deja preparate, dar atenție la ingrediente. Citiți-le eticheta și cumpărați doar ce nu are o exprimare de la ora de chimie!

Noodles de orez si alte ingrediente

Mix de ciuperci cu tofu și noodles de orez

Ingrediente:

300 grame de mix de ciuperci (eu am folosit shimeji și snow white congelate, dar în magazinele mari găsiți mixuri fresh)

175 grame de tofu afumat

100 grame de noodles de orez

4-6 fire de ceapă verde

1 linguriță ulei de susan

3-4 linguri sos de soia

un praf de fulgi de chili

Preparare:

Puneți cam 2 litri de apă la fiert pentru noodles și sincronizați cumva sotarea cu fierberea tăițeilor. Ciupercile se sotează 3-4 minute în wok cu uleiul de susan și sosul de soia, se adaugă ceapa verde, tofu afumat tăiat cuburi și fulgii de chili și se mai amețesc 1-2 minute. Când au fiert tăițeii de orez, se scurg și se adaugă peste mixul din wok. Se amețesc bine toate timp de un minut și apoi stingeți focul. Dacă mai simțiți nevoia de sos de soia sau sare, gustați și adăugați.

Noodles time!

Ciuperci cu tofu si noodles_

Ciuperci shimeji albe

Ciuperci snow white

Lasă un comentariu