Salată colorată cu de toate
Duminică am colindat tarabele și corturile RuralFest și am plecat cu o plasă mică de verdeață. Speram să vânez și niște roșii multicolore, dar ghinion!, se dăduseră toate. Așa că am plecat mulțumită și fericită de investiția mea în kale și mangold. Fericită? Păi da, căci Legume fericite scria pe cortul cu pricina.
De dragul frunzelor verzi și al tuturor substanțelor nutritive pe care le conțin, am transformat achiziția într-o salată colorată cu de toate. De multe ori ne gândim la salate ca la un fel de mâncare mai puțin sățios. Și poate fi! Dar nu și salata pe care mi-am pregătit-o pentru prânz. Am vrut să fie ceva delicios, ceva consistent și de ce nu, și ceva colorat.
Plăntuța numită mangold îmi este prietenă de ceva vreme și știu câte ceva despre ea: ne aduce în organism un aport important de calciu și îl ajută să se fixeze în oase prin conținutul de vitamina K, conține ACE, cum îmi place mie să le numesc, și anume vitaminele A, C și E și fitonutrienți cu rol antiinflamator în corpul nostru. Pe lângă toate acestea, o serie de minerale precum potasiu, fier, mangan, cupru și fosfor sunt livrate la pachet cu celelalte elemente nutritive.
Salată colorată cu de toate
Ingrediente:
100 grame fasole roșie fiartă
100 grame boabe porumb fiert
100 grame morcov sau 1 bucată
un mănunchi de kale (aproximativ 40 grame)
2 frunze mari de mangold (aproximativ 40 grame)
1 ardei roșu mic
semințe de dovleac
Pentru dressing salată:
1 linguriță muștar pastă
1 linguriță ulei de măsline
1 linguriță nectar de cocos sau alt îndulcitor lichid
50 ml apă
sare după gust
Preparare:
Verdețurile și ardeiul roșu se toacă potrivit, morcovul se spiralează (vezi spiralator de legume) sau se rade și se amestecă toate într-un castron mare, adăugând peste ele fasolea și porumbul boabe. Asezonați cu dressingul obținut prin amestecarea ingredientelor într-un castronel.
Dacă sunteți curajoși, puneți în salată și un ardei iute tocat.