Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Tort Snickers

Tort Snickers

Astăzi am exclamat de fericire de două ori: când am scos tortul de la frigider și a doua oară când am mâncat prima felie din el. Ca un făcut, m-au urmărit reclamele cu Snickers toată ziua. Dar acel baton nici măcar nu se compară cu tortul Snickers făcut de mine. În primul rând că am controlat cantitatea de „zahăr”, l-am făcut cât am vrut eu de dulce și n-am băgat ingrediente dubioase.

Tort Snickers 3

Trebuie să fiți atenți cu stratul de ciocolată, pentru că dacă turnați unul prea gros, se va sparge în momentul când vreți vrea să feliați tortul. În rest, doar cuvinte de laudă pentru această creație dulce și vă aștept părerile și pozele, de ce nu. Să-l savurați cu drag!

Tort raw Snickers 2

Tort Snickers

Ingrediente:

Pentrul stratul de nougat:

90 grame făină de migdale (eu am folosit pulpa rămasă după ce am făcut lapte de migdale, are o granulație fină, spre făina de migdale)

20 grame făină de cocos

20-30 grame nectar de cocos sau alt îndulcitor lichid (cam 4 lingurițe)

1 linguriță pudră de mesquite

3 lingurițe ulei de cocos (aproximativ 15 grame)

100-150 ml lapte vegetal (în funcție de cât absoarbe făina)

Pentru stratul de caramel:

5 curmale mari fără sâmburi (aproximativ 90 grame de curmale Medjool)

50-100 ml lapte vegetal (pentru înmuierea curmalelor și transformarea lor în pastă ușor lichidă)

pastă de vanilie sau conținutul unui băț de vanilie

un praf de sare mai serios

50 grame arahide coapte și sărate

Pentru toppingul de ciocolată:

50 grame unt de cacao

10-15 grame nectar de cocos sau alt îndulcitor lichid

2-3 linguri cacao crudă (aproximativ 10 grame)

Preparare:

Stratul de nougat:

Se amestecă toate ingredientele uscate, apoi se adaugă uleiul de cocos și îndulcitorul și treptat punem laptele vegetal, amestecăm până se omogenizează și se formează o cremă ușor de întins, însă atenție să nu fie lichidă.

Stratul de caramel:

Curmalele se taie bucăți mici și se lasă ½-1h la înmuiat în laptele vegetal. Când s-au înmuiat le pasați cu o furculiță sau cu blenderul de mână astfel încât să formați o pastă. Puneți vanilia și sarea (trebuie să aibă o tentă de sărat, deci un praf mic nu este de ajuns) și omogenizați.

Stratul de ciocolată:

Untul de cacao se topește la bain marie, apoi se amestecă cu îndulcitorul și cacaoa pudră cu ajutorul unui tel, până se încorporează toate ingredientele.

Cum am procedat mai departe? Într-o tavă cu diametrul de 15-16 cm și o înălțime de 4 cm am întins stratul de nougat, apoi stratul de caramel, am presărat arahidele deasupra (nu ați uitat de ele, nu?) și apoi am turnat ciocolata deasupra, după ce s-a mai închegat un pic.

Se dă la congelator și se servește după câteva ore.

Notă: Puteți proceda și altfel. Puneți în formă stratul de nougat și caramel cu arahidele, le dați la congelator pentru câteva ore și când au înghețat faceți toppingul de ciocolată și turnați peste ele. Ciocolata se va întări imediat datorită straturilor deja înghețate.

Tort Snickers vegan 3

Lasă un comentariu

4 gânduri despre “Tort Snickers”