Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Tort de ciocolată cu flori comestibile (desert raw vegan)

Tort de ciocolată cu flori comestibile (desert raw vegan)

Iubesc ciocolata și iubesc să-mi las simțul estetic să zburde și să creez. Așa a ieșit acest tort de ciocolată cu flori comestibile. Mulțumesc Microgreens România pentru florile comestibile și pentru vlăstarii minunați și plini de vitalitate.

Cine a zis că natura nu poate fi integrată într-un desert? Chiar și vlăstarii! M-am jucat cu vlăstari de mazăre, cu nasturium și cu florile comestibile și a ieșit acest desert raw vegan minunat. Gustul este intens, dulce, blatul este puțin mai gros decât de obicei, dar se pot micșora cantitățile astfel încât să obțineți un blat mai subțire.

Îl puteți savura sau îl puteți oferi în dar, eu am făcut un tort asemănător pentru atelierul de kombucha și hidromel, dar într-o notă mai puțin intensă.

Tort de ciocolată cu flori comestibile (desert raw vegan)

Ingrediente:

Pentru blat:

375 grame mix de migdale și nuci hidratate (sau nu)

230 grame mix de stafide și curmale medjool (cele mari și moi)

3 lingurițe extract de vanilie sau 1 conținutul unei păstăi

½ linguriță de scorțișoară pudră

un praf de sare

Pentru cremă:

450 grame caju pus la hidratat 4-8h

250 grame curmale medjool

100 grame unt de cacao

100 grame cacao pudră

4 lingurițe extract de cacao

Mai aveți nevoie și de o formă rotundă de tort cu diametrul de 20 cm și înălțime de 10 cm și de flori comestibile și microgreens pe care le găsiți aici.

Preparare:

Blatul se obține prin mixarea migdalelor și nucilor timp de 3-5 secunde într-un blender sau robot de bucătărie, cât să nu se mărunțească prea mult sau folosind funcția Pulse o singură dată. Apoi se adaugă restul ingredientelor și se mixează timp de câteva secunde până se leagă compoziția.

Compoziția se așează într-o formă rotundă de tort cu diametrul de 20 cm și înălțime de 10 cm presând bine până se formează blatul.

Crema se obține prin mixarea caju-ului până se mărunțește, apoi se adaugă curmalele tocate mărunt, untul de cacao topit și celelalte ingrediente și se blendează până obțineți consistența dorită. În general evit să adaug lichid, dar dacă blenderul nu este unul performant, puteți pune puțin lapte vegetal și să ajutați astfel la mixare.

Compoziția se toarnă peste blat în formă și apoi se pune la congelator pentru câteva ore.

Se ornează după preferință cu ciocolată vegană, flori comestibile și microgreens.

 

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Tort de ciocolată cu flori comestibile (desert raw vegan)
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Lasă un comentariu