Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Tort raw de ciocolată, fistic, lime și cocos

Tort raw vegan de ciocolată, fistic, lime și frișcă din nucă de cocos

Cu mintea limpede și zburdând spre weekend, am ales câteva ingrediente din ungherele sertarelor dulapului meu. Mi-am zis: azi ai o provocare! Și așa a fost. Un tort raw vegan de ciocolată, fistic, lime și frișcă din nucă de cocos.

Tort raw ciocolata, fistic, lime, nuca de cocosCe a ieșit este mai mult decât provocator. Combinația de gusturi este magică, ciocolata se contopește cu gustul îmbolditor al lămâii verzi, iar fisticul cu mac potolit de nuca de cocos rămâne o amintire plăcută.

Tort raw ciocolata, fistic, lime, cocosDin 110 grame de alune de pădure hidratate timp de 4 ore, 3 lingurițe cu vârf de cacao, păstaie de vanilie, 5 curmale, 4 lingurițe ulei de cocos și ceva apă de nucă de cocos obținem crema de ciocolată.

Crema de fistic cu mac am făcut-o din 50 grame de fistic hidratat 4 ore, apă de nucă de cocos sau lapte vegetal, 2 lingurițe de ulei de cocos – cum doriți, 2 curmale și o jumătate de linguriță de semințe de mac.

Crema de lime are la bază 70 grame de caju hidratat, 3 curmale, coaja rasă de la 2 lime, zeama de la o lime, păstaie de vanilie, apă de nucă de cocos și ulei de nucă de cocos.

Crema raw ciocolata, fistic, lime, cocosToate cele 3 creme se întind frumos și în orice ordine poftiți, nebunia de gusturi se păstrează oricum, se ornează cu frișca din nucă de cocos, se împrăștie câteva semințe de susan negru pe deasupra și îi dați o notă de importanță cu un fruct delicios: physalis.

Tort raw ciocolata, fistic, lime, frisca cocosFrișca din nucă de cocos este extrem de simplu de făcut: pulpa crudă a unei nuci tinere de cocos se amestecă la blender cu puțină apă de cocos și rezultă toppingul cremos cu care învelim tortul.

Inspirată de vineri, savurez un desert raw și sănătos într-o sâmbătă luminoasă de toamnă.

Se servește cu un pahar mare de limonadă, din aceea de e superstar la Aromaverde 😉

Spor la bucătărit!

Tort raw ciocolata, fistic, lime, nuca cocos

Lasă un comentariu