Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

The Sisters – Florăria cu surori

The Sisters sau florăria cu surori, cum îmi place mie să redefinesc conceptul lor. Lucia și Andreea sunt două surori care au pus bazele unei florării, unde florile sunt împachetate cu drag și iubire și sunt aduse tocmai din propria lor seră de la Tecuci. Trandafirii sunt superbi, eu m-am îndrăgostit iremediabil de ei, dar dacă aveți drum pe strada Ion Câmpineanu nr. 21 vă veți convinge singuri câte plante minunate și frumos crescute veți găsi.

The Sisters

Cuvintele mele sunt de prisos, vă invit să le descoperiți în mini-interviul de mai jos.

  1. De ce ați ales să deschideți o florărie?

Pasiunea pentru flori am avut-o amândouă, atât mie cât și surorii mele ne-a fost cultivată de mama și de bunica de când eram mici. De mici mama ne-a încurajat să ne facem buchetele și să ni le aranjăm frumos în cameră, ne-a motivat să participăm în mod activ la amenajarea straturilor cu flori. De-a lungul timpului am ajuns să avem o curte plină cu flori și tot felul de plante decorative, foarte apreciate de prieteni de familie sau alți musafiri. I-am spus mamei mele în glumă că ar putea să-și facă un business din pasiunea ei, am râs amândouă atunci, dar în anul următor a început cu o mică producție și chiar a avut un succes nesperat. Și așa a apărut Magic Garden, locul unde mama face magie cu florile. Am ajutat-o cât mai mult pe partea de promovare, cât și pe partea de creație, am lucrat împreună diverse aranjamente pentru grădini și pentru terase atât pentru persoane cât și pentru terasele câtorva restaurante din oraș și chiar din orașele învecinate Tecuciului. În 2014, am simțit nevoia unei schimbări, eu lucrând full-time în București pe parte de consultanță IT. Mi-am dat demisia și m-am mutat temporar la Tecuci pentru a învăța mai multe. Simțind nevoie unei piețe de desfacere mai largi am decis împreună cu sora mea să ne deschidem o florărie unde să îmbinăm pasiunea amândurora pentru flori cu cea pentru pictură. Iar pentru a păstra aerul afacerii de familie am decis să ne numim „The Sisters”.

Andreea

  1. Andreea, sora ta, urmează o facultate în domeniu. Cum crezi că vă va ajuta acest lucru?

După cum am spus și mai sus, ideea florăriei a pornit din dorința de a ne extinde piața de desfacere pentru ceea ce producem noi în serele din Tecuci. Și tocmai pentru asta aveam nevoie de un specialist atât pentru cultivarea florilor, cât și pentru amenajarea grădinilor și teraselor. Pe lângă pasiune trebuie să avem și cunoștințe temeinice în acest domeniu.

  1. Pe lângă faptul că sunteți prezente în florărie aproape toată săptămâna, vă implicați și în evenimente?

În timpul săptămânii încercăm să fim cât mai mult timp în florărie pentru a interacționa cu clienții noștri, să creem o legătură specială cu ei și pentru a crea pentru ei buchetele sau aranjamentele ideale pentru evenimentul lor.  Fiecare om este unic, fiecare își dorește ceva diferit pentru evenimentele importante din viața lui așa că noi creăm aranjamentele în funcție de personalitatea clientului și nu mergem pe aranjamente predefinite. Ne adaptăm în funcție de cerințele și bugetul clientului. Ne place foarte mult să lucrăm pentru evenimente pentru există foarte multă încărcătură emoțională și ni se umple sufletul de bucurie când aducem fericire și zâmbete pe fețele oamenilor.

Lucia

  1. De cum am intrat la voi în florărie am văzut un perete întreg plin de tablouri. Știu că ești pasionată de pictură și desen, Lucia. De unde această pasiune și de ce?

Pasiunea pentru pictură și pentru desen o am de când eram mică. La început îmi plăcea să reproduc desenele din cărțile de benzi desenate Disney, iar mama m-a încurajat să desenez ce îmi imaginez eu, să fiu originală și uite așa am început să dau frâu liber imaginației. Am exersat mult, dar mult timp a rămas la nivel de hobby pentru că am pus matematica și contabilitatea pe primul loc pentru a mă pregăti pentru un job „adevărat” și nu pentru cel de pictor. Dar nu am renunțat la studiul individual și pictura a rămas o modalitate de refugiu și relaxarea de la viața de zi cu zi. Pictând pot să-mi exprim gândurile și sentimentele mult mai ușor, eu fiind o persoană introvertită. Toti prietenii mă încurajau să expun ceea ce lucrez și uite așa mi-a venit ideea să combin cele două pasiuni, cea pentru flori și cea pentru pictură.

  1. De unde vă aprovizionați cu flori?

Cea mai mare parte a florilor pe care noi le avem în florărie, pe care le utilizăm la aranjamente, dar și cele folosite la amenajarea grădinilor și teraselor sunt aduse de la serele noastre din Tecuci. Acolo sunt crescute cu grijă de mama. Ea are grijă de ele și mai ales ea are grijă să avem o gamă cât mai diversificată de plante atât în ghiveci, cât și în vaze.

PS: Lucia pictează minunat de frumos, iar Andreea este de o veselie molipsitoare. 🙂

Floraria The Sisters

Summary
Review Date
Reviewed Item
The Sisters - Florărie
Author Rating
51star1star1star1star1star

Lasă un comentariu

2 gânduri despre “The Sisters – Florăria cu surori”