Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Artesana – Producător local de brânzeturi formidabile

Artesana – Producător local de brânzeturi formidabile

Nici nu contenesc să mă opresc din laude adresate brandului românesc Artesana pentru că m-am îndrăgostit la prima degustare. Fugitiv, am zărit la televizor un mic reportaj despre un producător local de brânzeturi. Sora mea a reținut brandul și forma de prezentare a produselor și a tot căutat prin magazine minunatele borcănele. Până le-a găsit…

Brânză ArtesanaPână astăzi nu am reușit să gust toată gama de produse Artesana, însă iaurturile, brânzica cremoasă, kefirul, sana… sunt extraordinar de bune, fine și cu un gust deosebit, un gust pe care ți-l vei readuce aminte, pentru că da, e gustul sănătos al produselor de altădată.

Artesana ne dă motive destule să le alegem produsele, eu nu am niciun dubiu de când le-am gustat și făcând comparație cu ceea ce există pe piața noastră. Ingredientele sunt la vedere și clare: lapte, cheag, fermenți lactici, sare. Laptele provine de la ferme locale și este pasteurizat la 72°C fără a-i distruge nutrienții. Există multă muncă manuală și acest lucru mă duce cu gândul la produse fabricate cu drag și cu simț de răspundere. Pe lângă produse din lapte de vacă și de capră, mai au produse și din lapte de oaie.

Îmi place foarte mult și faptul că iaurturile și brânzicile sunt ambalate în borcănele, le putem folosi la gemuri, dulcețuri sau alte conserve de toamnă sau pot fi trimise spre reciclare. Ne-am tot săturat să mâncăm din plastic: caserole de plastic cu mâncare pentru serviciu, pahare de plastic pentru iaurturi, apă la plastic și așa mai departe.

Sana și kefir ArtesanaDeunăzi am asistat la o mică discuție într-un magazin mare:

  • Mami, nu luăm lapte marca X?
  • Nu, că e prea scump.

Și vă asigur că nu era dintre cele mai scumpe. Oamenii fac rabat la sănătate. Sănătatea nu stă în produse ieftine, învățați să citiți etichetele produselor, ce nu înțelegeți, notați și căutați. Îndrăzniți chiar să contactați producătorul. Cine nu are nimic de ascuns, vă va răspunde.

Dați-le producătorilor locali o șansă, este și șansa noastră la o viață mai bună, cu produse de calitate și a căror investiție se rulează în propria economie.

Viață lungă, Artesana!

Iaurt natural Artesana

Lasă un comentariu