Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Bacon vegetal din ciuperci shiitake

Bacon vegetal din ciuperci shiitake

Despre ciuperci shiitake m-ați tot auzit vorbind, rețete preparate de mine tot găsiți să vă inspirați, producător local de unde să le procurați aveți, dar ce nu aveți este bacon vegetal din ciuperci shiitake.

Bacon din shiitakePentru mine aceste ciuperci sunt o minunăție, gustul lor intens, consistența cărnoasă, Asia întreagă într-o pălărie de ciupercă. Tu le-ai gustat vreodată? Cum ți se par?

S-au făcut numeroase studii pe baza acestor ciuperci, toată lumea le vorbește de bine, dar voi alegeți singurei dacă să credeți sau nu. Ahhh, de câte ori nu mi-am dorit să fiu biolog, să fiu cercetător, să fiu chimist, să cunosc microcosmosul acestor minuni din natură… Îmi aduc aminte de zilele când mergeam la doctorul veterinar cu pisica mea bolnavă și îi lua probe de sânge pentru analiza microscopică. Dumnealui îmi explica tot procesul de luptă sau de invadare al organismelor din sânge și îmi arăta la microscop cum se întâmpla acel lucru. Dacă nu ați băgat pupila pe ocheanul microscopului, dați căutare pe net să vedeți viața și moartea deopotrivă la microscop. Este fantastic și tulburător în același timp!

Dacă într-un corp bolnav exista atâta mișcare la nivel celular, vă dați seama ce este în corpul nostru? Fiecare picătură de apă, fiecare înghițitură de hrană vie care la rândul ei spumegă de viață, fiecare gând bun care îți hrănește mintea și trupul, totul are implicații în corpul nostru.

Risc să devin emoțională, mai bine vă povestesc cum am făcut bacon vegetal din ciuperci shiitake.

Shitake

Ingrediente:

250 grame de ciuperci shiitake (eu am avut congelate)

1 linguriță de boia dulce

un praf de sare afumată

Preparare:

Ciupercile shiitake se spală, se storc de apa reținută și se taie fâșii subțiri. Se pudrează cu boia dulce și sare afumată și se dau la cuptor pentru 30 minute la 160°C. Timpul depinde de apa din ele, de grosimea fâșiilor așa că nu le scăpați din ochi. Dacă aveți răbdare, le puteți lăsa tot la cuptor la deshidratat (durează câteva ore bune), dar la maxim 40°C sau dacă aveți deshidrator, direct în el.

Oricum alegeți să le faceți sunt delicioase: pot fi o gustare sărată sau un topping pentru supe creme dulci, și nu numai.

Bacon din ciuperci shiitakeCiuperci shiitakeBacon vegetal din shiitake

Lasă un comentariu

3 gânduri despre “Bacon vegetal din ciuperci shiitake”