Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Smoothie cremos cu afine și banane

Smoothie cremos cu afine și banane

Vă place să savurați un smoothie cremos? Are o dulceață subtilă, este cremos, sănătos, plin de vitamine și minerale, ne dă energie pentru activitatea de zi cu zi. Îl poți bea dimineața sau între mesele principale în locul gustărilor nesănătoase – Smoothie cremos. Această combinație de fructe, pentru că avocado este și el un fruct, ajută organismul nostru să funcționeze normal și optim datorită unor componente esențiale vieții, pe care vă invit să le descoperiți mai jos.

Creamy smoothie avocado, banane, afine

Despre avocado

Avocado sau para Aligator cum mai este denumit ajută la absorbția licopenului și a betacarotenului, conține alfacaroten și luteină, care ajută în menținerea sănătății ochilor, diminuează riscul de bolii de inimă, este bogat în grăsimi benefice, precum: fitosteroli și acid oleic.
Fitosterolii, conform unor studii făcute pentru artrită, au beneficii antiinflamatorii, iar acidul oleic ajută la nivelul tractului digestiv în absorbția carotenoizilor.

Pe lângă fibre, vitamina K, E, B6 și C, cupru, potasiu, mai conține și acid pantotenic sau B5, componentă a coenzimei A. Unde este necesară coenzima A? În metabolizarea de către ficat a medicamentelor și a toxinelor. Din punctul meu de vedere nu înseamnă detox, așa cum suntem obișnuiți să auzim în ultima vreme, ci funcționarea propice a unui organ.
La cele de mai sus adăugăm și folații, necesari pentru dezvoltarea și funcționarea celulelor. Nu confundați cu acidul folic, care este sinteticul creat de om al folaților găsiți în mod natural în legume și fructe.

Beneficii afine

Minunatele afine, albastre ca un cer de noapte, vin cu un bagaj de antioxidanți care luptă împotriva cancerului, a îmbătrânirii, a bolilor degenerative și a infecțiilor. Vitamina K, folați, magneziu, fosfor, potasiu și calciu sunt la ordinea zilei, iar acidul clorogenic, conform unor studii făcute, este benefic în diminuarea zahărului din sânge.
Ca o încheiere la aceste informații culese pentru voi, fiți atenți la corpul vostru. Încercați să găsiți un echilibru în alimentație, în activitatea fizică și pe plan mental, de ce nu. Ce ne gâdilă papilele gustative, s-ar putea să ne tulbure organele.

Avocado, banane, afine

Smoothie cremos cu afine și banane

Ingrediente:

2 banane coapte

1 avocado

200 grame de afine

300 ml apă

Preparare:

Se mixează bine toate ingredientele la blender și se bea cu plăcere.

Să aveți poftă de viață!

Smoothie cu avocado, banane, afine

Creamy smoothie

Smoothie cremos cu avocado, banane, afine

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=5
http://www.mayoclinic.org/drugs-supplements/folate/background/hrb-20059475
http://www.nutrition-and-you.com/blueberries.html
http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/pa/

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Smoothie cremos cu afine și banane
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
31star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)

Lasă un comentariu