Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Ciuperci cu smântână vegetală (rețetă raw vegană)

Ciuperci cu smântână vegetală (rețetă raw vegană)

De când am renunțat total la ouă și brânzeturi, papilele mele gustative tind către crud, și aici nu mă refer doar la salate. Poate ai observat că în ultima vreme postez mai mult rețete vegane sau chiar rețete raw vegane. Nu am exclus rețetele vegetariene, căci am acasă și un vegetarian, deci veți mai vedea pe blog și astfel de rețete, doar că vor fi degustate și savurate de cel mai favorizat fan al meu. Se știe el. 🙂

Ciuperci cu smântână vegetală (rețetă raw vegană)

V-am spus că sunt mare fan ciuperci? De la ciupercile champignon până la cele asiatice cum sunt ciupercile shiitake, cred că nu am refuzat nimic. Dar nici nu le-am degustat pe toate.

Ciuperci preferate

Printre preferate se numără ciupercile portobello și sunt minunat de bune marinate și lăsate puțin pe grill, la noi se găsesc mai rar din păcate (ultima sursă a fost Carrefour), ciupercile shiitake care sunt demențial de bune cu sos de soia, ulei de susan și chili, ciupercile urechi de lemn îmi plac pentru consistența lor, însă să știți că nu au niciun gust, am avut plăcerea să le găsesc într-un hypermarket din afară, și aș mai înșira ciuperci shimenji, enoki, oyster, hribii, bureții de pădure, lăptoșii de pe dealurile Prahovei uscați bine pe grătar și cu multă sare, iar cele cu care mă mulțumesc când și când sunt ciupercile champignon. În rest, sunt la vânătoare de exotisme sau rarități.

Ciuperci crude cu smântână vegetală raw vegan

Ciuperci cu smântână vegetală (rețetă raw vegană)

Ingrediente:

500 grame ciuperci champignon

250 grame smântână vegetală raw vegană

3-4 fire ceapă verde

3-4 fire usturoi verde sau 4-5 căței de usturoi zdrobiți

2 legături mărar

sare, piper după gust

Preparare:

Spălăm bine ciupercile, le tăiem bucăți (eu nu le curăț niciodată coaja/pielița care le îmbracă) și le punem într-un vas încăpător, ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se adaugă peste ciuperci, se potrivesc de sare și piper, apoi adăugăm smântâna vegetală și amestecăm bine. Lăsăm vasul 2-3 ore la frigider pentru a se întrepătrunde aromele și pentru a se macera un pic ciupercile și se servește cu crackers raw sau cu o salată verde.

Atenție, dacă ai un stomac mai sensibil, poți resimți la digestie acest preparat. Îți recomand să le gătești folosind această rețetă, doar că înlocuiești smântâna clasică cu cea vegetală.

Ciuperci crude cu smântână vegetală raw vegană

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Ciuperci cu smântână vegetală (rețetă raw vegană)
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
31star1star1stargraygray Based on 15 Review(s)

Lasă un comentariu

2 gânduri despre “Ciuperci cu smântână vegetală (rețetă raw vegană)”