Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Anghinare la cuptor cu ierburi aromatice

Anghinare la cuptor cu ierburi aromatice

Zilele trecute am găsit în Kaufland anghinare numai bună de gătit și am aruncat și eu vreo 3 bucăți în plasă. Am făcut o pasiune pentru anghinare și o consider deosebită, iar cea mai delicioasă variantă pentru mine este anghinare la cuptor cu abundență de ierburi aromatice.

Anghinare la cuptor

Anghinarea este o floare și este bogată în antioxidanți, este diuretică și ajută în detoxifierea ficatului. Este bogată în vitamina C și K, în potasiu, cupru, fier, magneziu, mangan și fosfor. În magazine o vom găsi neînflorită, bineînțeles, și ar fi păcat să trecem pe lângă ea fără să luăm măcar o bucată și să o gătim în bucătăria noastră.

Știu că te gândești că este greu să le gătești și să le mănânci, că te murdărești pe degete, însă aici este cea mai frumoasă parte: ești la tine acasă și te poți murdări cât vrei pe mâini. Iar partea cu gătitul nu este deloc grea: le speli, le tai, le presari cu ierburi aromatice și le dai la cuptor. Hei! Stai! Nu le-ai încercat deloc până acum și nu știi cum se mănâncă? Păi tragi cu dinți pe suprafața petalelor desprinse de floare sau pur și simplu te bucuri de inima anghinarei, care se înmoaie la gătit. Ai mai jos un video cu multe tipsuri.

Anghinare crudă

Anghinare la cuptor cu ierburi aromatice

Ingrediente:

3 bucăți anghinare

200-300 ml apă

1 lămâie

1 linguriță busuioc uscat

1 linguriță oregano uscat

1 frunză de dafin

sare și piper după gust

Preparare:

Anghinarea se spală bine, lăsați jetul de apă să curgă și prin petale, se taie vârful fiecărei petale cu ajutorul unei foarfece de bucătărie, iar cele adunate în mijloc se taie cu ajutorul unui cuțit (cam 1-2 cm din ele), după care tăiem anghinarea în două. Aici aveți un video care vă va ajuta în pregătirea anghinarei și în savurarea acesteia.

Așezăm jumătățile de anghinare într-un vas ceramic sau de sticlă, turnăm apa, le stropim cu zeama unei lămâi, punem frunza de dafin și peste anghinarea tăiată presărăm oregano și busuiocul uscat, lăsând să cadă și în apă, apoi presărăm sare și piper după gust.

Se acoperă vasul cu un capac și se lasă la cuptor pentru 30-40 minute la 180°C.

Un mic secret: dacă nu vă grăbiți un pic după ce ați tăiat anghinarea, veți observa că încep să se înnegrească. Puteți scufunda jumătățile de anghinare într-un vas cu apă în care ați stors jumătate de lămâie, pentru a preveni oxidarea lor. Valabil pentru toate legumele/fructele care oxidează rapid.

Anghinare coaptă cu ierburi aromatice

Anghinare crudă tăiată

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Anghinare la cuptor cu ierburi aromatice
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
3.51star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

Lasă un comentariu

2 gânduri despre “Anghinare la cuptor cu ierburi aromatice”