Tort raw vegan cu cocos și multe fructe
Sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase și de abia le așteptăm să vină, suntem în căutare de cadouri, alergăm prin tot orașul, dar uităm să ne gândim la meniul de Crăciun. Și ce mai ziceți dacă sunteți vegetarian și vă gândiți că iar nu aveți ce mânca pe la rude sau pe la prieteni și că trebuie să aveți cu voi propriul meniu vegetarian de Crăciun? Sau poate un meniu vegan de Crăciun?
Pentru acest Crăciun voi pregăti un meniu vegan în care voi include bunătatea asta de tort raw vegan cu cocos, premiat cu o mențiune la un concurs de prăjituri (menționez că majoritare au fost dulciurile clasice cu făină și zahăr, deci mă mândresc pentru premiul primit) și pregătit și special pentru o zi de sărbătoare în familie: ziua surorii mele mai mare.
Este un tort raw foarte fresh, plin de fructe delicioase, cu un gust potrivit de nucă de cocos care s-a îmbinat perfect cu nucile caju și mai mult decât perfect pentru masa de Crăciun. Mă bucur căci pentru acest Crăciun am în minte deja un meniu perfect, cu ingrediente ușoare și cu ceva verdeață, căci doar este meniu conceput de AromaVerde, nu?
Voi ce pregătiți pentru masa de Crăciun? Vă aștept comentariile pe mail sau direct pe site.
Tort raw vegan cu cocos și multe fructe
Ingrediente (pentru o tavă rotundă cu diametru de 15 cm și 4 cm înălțime):
Pentru blat:
100 grame alune de pădure deja hidratate
3 curmale mari și moi fără sâmbure (au cântărit aproximativ 60 grame)
2 linguri fulgi de cocos (aproximativ 20 grame)
pastă de vanilie sau conținutul unui băț de vanilie
Pentru cremă:
200 grame de caju deja hidratat
5 linguri de lapte de cocos (aproximativ 190 grame)
8-10 căpșuni proaspete sau congelate
50 grame afine proaspete sau congelate
1-2 linguri de îndulcitor lichid preferat (puteți pune mai multe, eu nu am vrut să iasă foarte dulce și am folosit doar o singură lingură)
coacăze și afine pentru decorat (aproximativ 200 grame de fructe proaspete)
Preparare:
Pentru blat punem alunele de pădure în robotul cu lama în S și mixăm bine până se mărunțesc, apoi punem fulgii de cocos și pasta de vanilie, amestecăm în robot, iar la final se pun curmalele tăiate bucăți și se mixează până se mărunțesc și începe să se formeze bulgări din compoziție.
Aluatul din nuci mărunțite și curmale format în robotul de bucătărie are tendința de a se aduna datorită curmalelor care au rol de liant. Atenție, dacă ați luat curmale mai uscate, le puteți hidrata ½ oră înainte de a le folosi.
Când aveți compoziția gata o așezați în tavă și presați bine pentru a obține un strat ferm.
Crema de cocos o obțineți mixând foarte bine nucile caju în robotul de bucătărie cu lama în S, apoi turnați laptele de cocos și îndulcitorul lichid și mixați pentru omogenizare.
Turnați jumătate de compoziție în tavă peste blat, așezați căpșunile și afinele pe toată suprafața și apoi turnați restul de cremă de cocos. Se ornează cu afine și coacăze proaspete și se dă la congelator pentru câteva ore.
Un mic secret: Înainte de a servi tortul, se scoate de la congelator și îl puteți lăsa la frigider pentru o decongelare lentă, astfel evităm ca din preparat să se scurgă mai repede apa.






10 gânduri despre “Tort raw vegan cu cocos și multe fructe”
Mai este? Asta e favoritul meu! Vreau si eu o felie!
Pun la păstrare și pentru tine ?
Frozen taste!
La prima vedere esti tentat sa crezi ca e cu lapte, insa cand iti dai seama ca blatul ala alb e cocos pur te gandesti cat de sanatos si delicios este acest tort!
Așa este! Are un gust foarte discret de dulce, iar în rest tronează gustul de cocos. Iar fructele alese pentru tort sunt cea mai delicioasă combinație. 🙂
Ce dimensiune are forma? Multumesc 🙂
Am scris chiar la ingrediente, dar vă mai spun: tavă rotundă cu diametru de 15 cm și 4 cm înălțime. Spor și numai bine! 🙂
Caju se hidrateaza in apa calda sau rece? Cate ore se lasa? Multumesc.
Caju se hidratează în apă la temperatura camerei, dar de multe ori îl las în frigider peste noapte sau chiar și 24 ore. Pentru torturi, cu cât este mai mult înmuiat, cu atât mai repede se obține o cremă mai fină. Cu drag! 🙂