Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Tort raw vegan cu cocos și multe fructe

Tort raw vegan cu cocos și multe fructe

Sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase și de abia le așteptăm să vină, suntem în căutare de cadouri, alergăm prin tot orașul, dar uităm să ne gândim la meniul de Crăciun. Și ce mai ziceți dacă sunteți vegetarian și vă gândiți că iar nu aveți ce mânca pe la rude sau pe la prieteni și că trebuie să aveți cu voi propriul meniu vegetarian de Crăciun? Sau poate un meniu vegan de Crăciun?

Tort raw vegan cu cocos și fructe

Pentru acest Crăciun voi pregăti un meniu vegan în care voi include bunătatea asta de tort raw vegan cu cocos, premiat cu o mențiune la un concurs de prăjituri (menționez că majoritare au fost dulciurile clasice cu făină și zahăr, deci mă mândresc pentru premiul primit) și pregătit și special pentru o zi de sărbătoare în familie: ziua surorii mele mai mare.

Este un tort raw foarte fresh, plin de fructe delicioase, cu un gust potrivit de nucă de cocos care s-a îmbinat perfect cu nucile caju și mai mult decât perfect pentru masa de Crăciun. Mă bucur căci pentru acest Crăciun am în minte deja un meniu perfect, cu ingrediente ușoare și cu ceva verdeață, căci doar este meniu conceput de AromaVerde, nu?

Voi ce pregătiți pentru masa de Crăciun? Vă aștept comentariile pe mail sau direct pe site.

Tort raw vegan cu cocos mrniu Crăciun

Tort raw vegan cu cocos și multe fructe

Ingrediente (pentru o tavă rotundă cu diametru de 15 cm și 4 cm înălțime):

Pentru blat:

100 grame alune de pădure deja hidratate

3 curmale mari și moi fără sâmbure (au cântărit  aproximativ 60 grame)

2 linguri fulgi de cocos (aproximativ 20 grame)

pastă de vanilie sau conținutul unui băț de vanilie

Pentru cremă:

200 grame de caju deja hidratat

5 linguri de lapte de cocos (aproximativ 190 grame)

8-10 căpșuni proaspete sau congelate

50 grame afine proaspete sau congelate

1-2 linguri de îndulcitor lichid preferat (puteți pune mai multe, eu nu am vrut să iasă foarte dulce și am folosit doar o singură lingură)

coacăze și afine pentru decorat (aproximativ 200 grame de fructe proaspete)

Preparare:

Pentru blat punem alunele de pădure în robotul cu lama în S și mixăm bine până se mărunțesc, apoi punem fulgii de cocos și pasta de vanilie, amestecăm în robot, iar la final se pun curmalele tăiate bucăți și se mixează până se mărunțesc și începe să se formeze bulgări din compoziție.

Aluatul din nuci mărunțite și curmale format în robotul de bucătărie are tendința de a se aduna datorită curmalelor care au rol de liant. Atenție, dacă ați luat curmale mai uscate, le puteți hidrata ½ oră înainte de a le folosi.

Când aveți compoziția gata o așezați în tavă și presați bine pentru a obține un strat ferm.

Crema de cocos o obțineți mixând foarte bine nucile caju în robotul de bucătărie cu lama în S, apoi turnați laptele de cocos și îndulcitorul lichid și mixați pentru omogenizare.

Turnați jumătate de compoziție în tavă peste blat, așezați căpșunile și afinele pe toată suprafața și apoi turnați restul de cremă de cocos. Se ornează cu afine și coacăze proaspete și se dă la congelator pentru câteva ore.

Un mic secret: Înainte de a servi tortul, se scoate de la congelator și îl puteți lăsa la frigider pentru o decongelare lentă, astfel evităm ca din preparat să se scurgă mai repede apa.

Tort raw cu cocos și fructe

Tort raw vegan cu cocos, afine, căpșuni și coacăze

Tort raw vegan cu cocos

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Tort raw vegan cu cocos și multe fructe
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
3.51star1star1star1stargray Based on 62 Review(s)

Lasă un comentariu

10 gânduri despre “Tort raw vegan cu cocos și multe fructe”