Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Brânză de caju

Brânză de caju

Atunci când am început să cochetez cu bucătăria raw vegană, a fost în momentul în care am făcut o rețetă de brânză de caju. La prima degustare nu m-a atras în mod deosebit, așa că am început să fac ajustări. Un pic de sare, un strop de suc de lămâie și tot așa…Brânză de caju

Am fost atât de mândră de descoperirea mea că nici în ziua de azi nu am reușit să urc rețeta pe blog. Dar recunosc că mi-am luat cu vârf și îndesat revanșa la primul meu workshop din cadrul Veg Fest, unde am servit celor peste 100 de participanți minunata brânză de caju. Și eu zic că a fost bună, căci am auzit că s-a cerut și a treia porție.

Dar să revenim! Prima variantă de brânzică a fost cu mărar și ardei verde. O nebunie! Apoi au urmat alte combinații. Și m-am oprit la o combinație versatilă: turmeric și ceapă verde. De ce zic versatilă? Pentru că lăsată în tihnă la frigider, brânza de caju împreună cu ingredientele minune, își dezvoltă o aromă și un gust aparte.

Vă invit și pe voi să încercați această variantă!

Brânză de caju și pâine

Brânză de caju

Ingrediente:

130 grame de caju lăsat la hidratat peste noapte (minim 8 ore)

2-4 fire de ceapă verde

4 lingurițe de drojdie inactivă

2 linguri de ulei de măsline presat la rece

2 linguri de suc de lămâie

2-4 linguri de apă (în funcție de consistența pe care doriți să o obțineți)

un vârf de cuțit de turmeric pudră (chiar două, dacă vă doriți un gust mai intens)

sare după gust

Preparare:

Caju-ul hidratat se mărunțește bine în robotul cu lama în S, apoi se adaugă 2 lingurițe de drojdie inactivă și câte o lingură de ulei de măsline, de suc de lămâie și de apă și se mixează în continuare. Continuați să adăugați restul ingredientelor și mixați bine, apa se adaugă treptat. Este foarte important să gustați ca să vă dați seama de gustul pe care vreți să-l obțineți.

Când este gata brânzica, se adaugă ceapa verde tocată mărunt, se amestecă și se lasă la frigider pentru 1-2 ore.

Brânză de caju cu ceapă verde și turmeric

Brânză de caju cu ceapă verde

Turmeric

Lasă un comentariu

5 gânduri despre “Brânză de caju”