Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Spaghete raw vegane

De ceva timp am primit un cadou interesant, mai mult o provocare pentru mine tocmai ca să-mi pun rotițele în funcțiune și să fac o rețetă. Cadoul poartă numele de Spirallicious și din tăișurile sale au ieșit niște spaghete raw vegane de te lingi pe degete.

Spaghete_raw_veganeRecunosc, nu sunt o fană înrăită a rețetelor raw vegane, poate că nici nu am testat suficiente cât să-mi stârnească poftele, exceptând salatele și deserturile, însă dacă mă mai joc mult cu Spirallicious s-ar putea să devin dependentă de… spaghete raw vegane.

Spaghete_raw_vegane_rapideMi s-a părut foarte interesant când am văzut acest instrument de spiralat, însă când l-am primit m-am zburlit puțin pentru că nu-mi plac chestiile complicate atunci când trebuie să le spăl. Eei, spre surprinderea mea, nu e deloc dificil de curățat. La un jet de apă se duc aproape toate resturile, iar ce rămâne se poate înlătura cu o periuță specială primită o dată cu spiralatorul.

Spaghete raw vegane SpiralliciousSă trecem la rețetă. Dintr-o jumătate de zucchini și un sfert de castravete Fabio am spiralat câteva spaghete raw vegane pe care le-am pus la marinat timp de 15 minute într-un sos făcut din apă, 2-3 lingurițe de zeamă de lămâie, un praf de sare și câteva ierburi mărunțite: busuioc, mărar și chives. Între timp, punem în blender 2-3 lingurițe de muguri de pin, câteva frunze de busuioc verde și chives, puțină apă cât să se amestece ingredientele în blender și un praf de sare. Sosul din blender îl adăugăm peste spaghetele raw vegane scurse bine de sosul în care au stat la marinat, iar pentru contrast am presărat deasupra felii de roșii deshidratate și tocate mărunt și câțiva muguri de pin. Și gata rețeta!

Ierburi lamaie sareSpaghete raw veganeÎn câteva minute avem în farfurie natura asezonată discret cu parfum de busuioc și mărar, mângâiată blând de dulceața mugurilor de pin și contrastată ușor cu roșii uscate păstrate în ulei de măsline.

Poftă bună!

Spaghete raw vegane rapide

Lasă un comentariu