Supă de castraveți raw vegană
Vara și ale ei zile toride! Aragazul și nu am chef să transpir în bucătărie! Dar cine zice că trebuie să pornim aragazul când afară aproape că este o temperatură optimă pentru a găti o supă pe acoperișul blocului sau al casei? Eu azi „gătesc” la rece o supă de castraveți raw vegană.
Dacă nu ai încercat până acum supele reci de vară, garantez că te vei îndrăgosti de această supă fresh, plină de gust și crudă. Crudă? Da, pentru că nu o gătim la aragaz, ci o mixăm furtunos în blender, aruncăm câțiva castraveți proaspeți în ea și o servim cu poftă și dorință de răcoare.
Știu, nimic mai neplăcut decât să vii de la serviciu, să găsești câteva chestii prin frigider și să trebuiască să stai vreo 2-3 ore prin bucătărie să gătești. Iar dacă nu obișnuiești să hidratezi alunele, deci ești ușor nepregătit/ă, pune cantitate dublă sau chiar triplă la hidratat, și restul le pui în punguțe la congelator pentru ca data viitoare când te hotărăști să-ți face o supă de castraveți, să ai totul la îndemână.
Supa de castraveți are un gust incredibil de bun, de proaspăt și castraveții crocanți care se zdrobesc la mestecat sunt… . Ia zi-mi, te-am convins să o prepari?
Supă de castraveți raw vegană
Ingrediente:
150-200 grame de castraveți
100 grame de caju hidratat minim 12 ore
40-50 g ceapă
1 lămâie potrivită
400 ml apă
1 cățel de usturoi
frunze de țelină
mărar
sare
Preparare:
Apa și caju-ul se blenduiesc bine împreună până iese un lapte mai gros (nu se strecoară). Cu cât hidratăm mai bine și mai mult alunele, cu atât va ieși mai repede și mai cremos laptele vegetal. În lapte punem frunzele verzi, usturoiul, zeama unei lămâi (încercați cu jumătate de lămâie pentru a nu ieși prea acră, apoi completați dacă simțiți nevoia) și sare după gust și mixați amestecul la blender. Se toarnă totul într-un vas, se adaugă castraveții și ceapa tocate cubulețe mărunte.
Fresh summer soup!