Tartă raw vegan de ciocolată cu cireșe

Prima rețetă AromaVerde

M-am gândit să încep acest drum numit “AromaVerde” cu ceva dulce, ceva ce sigur îți va plăcea. Dragă cititorule, tarta raw este o alternativă sănătoasă și savuroasă la ceea ce întâlnim în comerț, în mod obișnuit.

Tarta raw de ciocolata 2

Acum două luni am avut o tentativă de a renunța la zahăr și la toate produsele care conțin zahăr. Foarte multe produse conțin zahăr, din păcate, spre surprinderea mea. După aproximativ 4 săptămâni de cură am eșuat. Dar iată că astăzi revin mai ambițioasă și mai determinată să duc această luptă împotriva zahărului. M-am provocat pe mine la conceperea mai multor rețete dulci și sănătoase, precum cea pe care o vei descoperi mai jos.

Dulciuri fără zahăr

Revenind la rețetă, din ingrediente simple a ieșit o minunăție de tartă raw. A fost testată, aprobată și solicitată și cu mare drag am refăcut-o și am promis că n-o voi împărtăși doar apropiaților, ci și vouă, celor care îmi “călcați pragul” site-ului.

Alunele de pădure sunt ingredientul principal al tartei. Acestea au conținut ridicat de vitamine si minerale, dar și un aport caloric semnificativ (628 kcal per 100 grame).

Alune de padure 2

Printre cele mai importante vitamine și minerale se numără vitamina B1 (tiamina) – susține sistemul nervos și tonusul muscular al inimii. Vitamina B6 (piridoxina) – ajută la procesarea carbohidratilor, vitamina E – un antioxidant puternic care menține pielea sănătoasă și previne îmbătrânirea celulelor. Magneziul – ajută la sintetizarea proteinelor și întărește sistemul imunitar, fosforul – echilibrează PH-ul din sânge. potasiul – susține activitatea cardiacă, iar zincul – stimulează activitatea musculară și nervoasă.

Tartă raw de ciocolată cu cireșe

Ingrediente:

250 g alune de pădure

8-12 curmale fără sâmburi

2-3 linguri fulgi de cocos

3-4 linguri cacao

2 linguri ulei de cocos

1 păstaie vanilie

8-10 cireșe

apă sau lapte vegetal

Alunele de pădure, curmalele și fulgii de cocos se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie în vasul cu lama în S. Pentru baza de tartă se folosește o parte din aluatul obținut (cam 1/4 din aluat) care trebuie să fie lipicios pentru a putea fi modelat în forma de tartă. Grosimea bazei trebuie să fie de 0,5 – 1 cm. Se lasă la congelator 30 minute.
Restul compoziției rămase se pune înapoi în vas împreună cu uleiul de cocos, vanilia, pudra de cacao și apa, se amestecă foarte bine până se obține o cremă.
Se scot sâmburii cireșelor (eu am folosit cireșe congelate), se așează pulpa de cireșe pe baza de tartă și apoi se toarnă compoziția de ciocolată. Se lasă la congelator aproximativ 60 minute, se scoate și se servește rece sau la temperatura camerei, după preferință.

Cirese congelate

Tarta raw de ciocolata 4