Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Budincă de ciocolată de post

Budincă de ciocolată de post

Hilar sau nu, am uitat în ce zi suntem azi. Așa că pentru a-mi salva articolul în arhivă, a trebuit să trag un ochi la calendar 🙂 Dar vă rog, nu aruncați cu flori și bomboane de ciocolată în mine. Mai bine să vă împărtășesc eu cum mă îndrăgostesc în fiecare zi de un grup minunat de oameni: Bucătăria vegană.

Budinca de ciocolata de post si frisca de cocosPe cei din Bucătăria vegană îi găsiți pe Facebook, este un grup cu oameni frumoși care împărtășesc în fiecare zi farfurii colorate, rețete sănătoase și mă provoacă și pe mine să le încerc rețetele.

Nu știu dacă ce mi-am pregătit eu astăzi este o reproducere curată, dar tot văzând postări cu această budincă de ciocolată de post, m-am pus pe treabă. Trebuia să o încerc și eu. Este foarte bună, este cremoasă, este potrivit de dulce, este sățioasă comparativ cu budincile sintetice din comerț și chiar are textura budincii, chiar mai cremoasă. Și mai bună!

Eu zic să pui rețeta la păstrat și măcar încearc-o în perioada de post, atunci sigur vei vrea ceva dulce. Și mai e și sănătoasă. Știu că e greu să renunți la zahărul pur, dar merită să te răsfeți sănătos din când în când.

Uite rețeta de budincă de post.

Budinca de ciocolata de postBudincă de ciocolată de post

Ingrediente pentru budinca de cacao:

1 avocado

2 curmale hidratate 2-3 h

2 lingurițe cacao

1 linguriță ulei de cocos

câteva frunze de mentă (opțional)

Ingrediente pentru frișca de cocos:

200 ml cremă de cocos refrigerată 24 ore minim

Îndulcitor după gust

Preparare:

Avocado se curăță de coajă și se pune în robotul de bucătărie împreună cu cacao, frunzele de mentă și curmalele hidratate și se mixează până se obține o pastă cremoasă.

Pentru frișca de cocos este important să lăsați conserva de cremă de cocos la frigider minim 24 ore, pentru că astfel pulpa măcinată se separă de lichid. Când desfaceți conserva luați doar pulpa aleasă fără lichidul apos, adăugați îndulcitor și mixați cu mixerul timp de 2-3 minute.

Frișca se adaugă peste budinca de ciocolată de post și puteți orna cu bucăți de păstaie de cacao sau orice altceva doriți.

Budinca de ciocolata de post cu frisca de cocosAvocado si cacao nibs

Lasă un comentariu