Ciocolată vegană cu rozmarin și migdale
Rețeta aceasta de ciocolată vegană cu rozmarin și migdale are ca inspirație un șampon, mai cu seamă ingredientele din compoziția acestuia. Am testat acest șampon și mi-a plăcut foarte mult. În primul rând că m-am îndrăgostit de mirosul lui, e ca și cum te-ar purta prin grădinile verzi de vară, unde lavanda se împletește sfios cu mireasma puternică de rozmarin, iar părul meu s-a lăsat atins de prietenia lor și s-a îmbogățit cu multitudinea de proteine morikue extrase din nucile braziliene.
Produsele Aveda nu sunt testate pe animale și conțin o varietate de ingrediente extrase din plante, nu au în compoziție parabeni, ftalați sau lauril sulfat de sodiu, folosesc bioplastic în ambalajele lor și producătorul a făcut o promisiune fermă mediului înconjurător: acționăm responsabil.
Mă bucur că am descoperit această gamă de produse, ele pot fi achiziționate de aici. Șamponul testat de mine este fantastic, nu usucă părul, ți-am spus deja că are un miros îmbietor, hrănește și fortifică firul de păr de la rădăcină și spre surprinderea mea nu am nevoie de balsam după spălare.
Ciocolata neagră și rozmarinul merg de minune împreună, eu am testat combinația cu mult timp în urmă și m-am gândit să o scot la lumină pentru tine. Un gust îndrăzneț, verde, intens și diferit!
Ciocolată vegană cu rozmarin și migdale
Ingrediente:
100 grame unt de cacao
30 grame ulei de cocos
30 grame nectar de cocos
20-30 grame cacao
15-20 migdale crude
1-2 crenguțe de rozmarin verde
conținutul unei păstăi de vanilie
Preparare:
Untul de cacao și uleiul de cocos se topesc la bain marie, apoi se amestecă până la omogenizare cu cacaoa, nectarul și conținutul păstăii de vanilie. Amestecul se toarnă în forme sau pe o hârtie de copt pusă într-o tăviță, se adaugă migdale și frunze verzi de rozmarin. Se lasă la frigider până se întărește.
2 gânduri despre “Ciocolată vegană cu rozmarin și migdale”
Abia astept sa testez!
Este la rece 🙂