Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Nutella vegană

Nutella vegană

Prima mea amintire din lumea dulciurilor de peste mări și țări s-a numit nutella, dar nicidecum nutella vegană. Poate că este cel mai căutat și consumat produs dulce sau poate nu, cert este că atunci când am descoperit comoara nu m-am mai putut opri.

Cel mai mare fan nutella

Nu știu despre voi, dar eu știu că mâncam câte un borcan mare de nutella în 2-3 zile și că îmi speriam toți prietenii. Și nu vorbim de nutella vegană, homemade, cu ingrediente alese după placul inimii. Cea mai mare plăcere pentru mine era să stau în vârful patului, să mă uit la TV și să ling borcanul cu nutella. That was life!

Astăzi nu aș mai putea să mănânc atâta ciocolată, cu ulei de palmier, cu zahăr rafinat… Au trecut tinerețile! Bine, cântărind lucrurile, nu mă mai atrage acest produs, am învățat să citesc atent etichetele și acum mare parte din dulciuri mi le fac în casă.

Am avut și un ajutor de nădejde la prepararea ei, însă vă dau mai jos detalii despre cât de repede am pregătit această rețetă. Mai mult a durat să îmi înșir ingredientele decât transformarea lor în nutella vegană.

Nutella vegană

Ingrediente:

250 grame alune de pădure coapte și decojite

400 ml lapte de cocos de la conservă

100 grame melasă cristale sau zahăr muscovado

50 grame unt de cacao topit

50 grame cacao pudră

50 ml lapte vegetal

1 păstaie de vanilie sau 1/4 linguriță de pudră de vanilie

Preparare:

Alunele de pădure de coc la cuptor timp de 10-15 minute la 180°C, se răcesc și se decojesc.

Laptele de cocos se încălzește ușor pe foc și se topește în el melasa sau zahărul muscovado, se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Untul de cacao se topește la baie de aburi și se lasă deoparte.

Într-un blender de mare viteză se pun alunele de pădure coapte, pudra de cacao, laptele vegetal, laptele de cocos cu melasa topită în el și se mixează bine la putere mare până se obține o cremă fină (maxim 1 minut a durat cu blenderul folosit) și la final se adaugă untul de cacao topit și se mai mixează câteva secunde pentru încorporare.

Cel mai de nădejde ajutor în bucătărie

Folosind un blender de mare viteză procedeul de mixare este mult mai rapid și cu rezultate mult mai bune.

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Nutella vegană
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

Lasă un comentariu