Quinoa cu spirale de dovlecel

Quinoa cu spirale de dovlecel

Quinoa este recunoscută ca fiind o cereală hrănitoare, bogată în proteine, cu un gust similar orezului, dar cu accente de nucă. Se spune că semințele de quinoa au în compoziție lizină și izoleucină, ceea ce le ridică ratingul în rândul cerealelor și sunt considerate o proteină completă.

Quinoa_spirale de dovlecel_ceapa rosie SpiralliciousQuinoa mai conține mangan, cupru, calciu, magneziu, fosfor, zinc, folați și fibre. O adevărată sursă de minerale!

Cu dovlecel verde spiralat și ceapă roșie, quinoa este super delicioasă. Aș putea face tot felul de combinații cu quinoa pentru că este foarte sățioasă și are un gust deosebit. Voi ce ziceți? Vă place?

QuinoaQuinoa cu spirale de dovlecel

Ingrediente:

250 grame de quinoa

1 dovlecel

2 cepe roșii/albe

piper, sare

ulei de măsline

mix de condimente măcinate Saudi Rice (conține turmeric, piper roșu și negru, semințe de coriandru, cardamon negru, cuișoare, ghimbir, chimen)

Preparare:

Quinoa se fierbe aproximativ 15 minute după ce a fost spălată bine. Dovlecelul se spiralează cu spiralatorul de legume și se sotează împreună cu ceapa tocată rondele cu un strop de ulei de măsline nu mai mult de două minute, se adaugă sare și piper după gust.

Când quinoa a fiert adăugați sare și ½-1 linguriță de condiment Saudi Rice sau dacă aveți toate aceste condimente măcinate faceți un mix din ele.

Serviți quinoa fiartă și condimentată cu un topping de spirale din dovlecel și ceapă sotată.

Quinoa cu spirale de dovlecel si ceapa rosieSpirale de dovlecelQuinoa_spirale de dovlecel si ceapa rosie

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=142

Lasă un comentariu