Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Suc provocare

Suc Provocare

Ai idee de ce se numește așa? Pentru că poate fi o provocare să-l bei. Din moment ce mulți strâmbă din nas când vine vorba de o astfel de combinație de fructe, mi-am permis să-l numesc Suc Provocare. Da, mulți înghit pastile cu pumnul, mai ales când sunt răciți, dar dacă le oferi un suc cu cele mai bune vitamine și un gust un pic mai … fug cât pot.

Suc de grapefruit, curmale, gojiAcrișor de la cătină, cu grapefruit ușor amărui , o dulceață fină de la câteva goji și o curmală silfidă și gata sucul nostru.

Cătina este bogată în vitamina A, B1, B2, C, E, K și P, este cel mai des întâlnit remediu împotriva răcelilor și gripelor, ajută în depresii, iar uleiul de cătină este bun pentru arsurile pielii.

Grapefruitul, alt aliat al organismului nostru când este vorba de lupa contra răcelii datorită cantității mari de vitamina C, conține și licopen. Despre licopen se spune că are cea mai mare capacitate în a lupta cu radicalii liberi, răspunzători pentru degenerarea celulară.

Fitonutrientul limonoid din grapefruit ajută ficatul, prin formarea unei enzime, să elimine toxinele mai ușor. De asemenea, un studiu publicat arată că grapefruitul roșu reduce colesterolul rău.

Ca să mai îmbunez puțin gustul amărui și acrișor al sucului am adăugat goji și o curmală, înmuiate timp de o jumătate de oră în apă.

Suc din grapefruit, curmale, gojiSuc provocare

Ingrediente:

2 grapefruit

100 grame de cătină

2 lingurițe goji

1-2 curmale

Curmalele și goji se înmoaie timp de o jumătate de oră, grapefruitul se stoarce, iar sucul obținut se mixează cu goji, curmalele și cătina.

Se servește cu încredere în zilele cu gripă și nu numai!

Grapefruit, curmale, gojiCatinaSuc provocare din grapefruit, curmale, goji

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=25

Lasă un comentariu

2 gânduri despre “Suc provocare”