Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Pască vegană

Pască vegană

Pască vegană fantastică și super delicioasă! Nu puteam să încep altfel, nu că mă laud singură, dar este… foarte, foarte gustoasă! Sincer, nici nu credeam că o să iasă atât de bună. Ce să mai zic de mirosul din cuptor? Ei da, iată că se poate pască fără ouă și fără brânză!

Pasca vegana

Nu vreau să vă mai țin ocupați, probabil că vreți deja să pregătiți pasca mea gustoasă. Verificați lista de ingrediente de mai jos, iar ce nu aveți, fuga la piață. Sunt tare curioasă dacă o să vă placă.

Pască vegană

Ingrediente:

Pentru crema de brânză vegetală:

150 grame de caju hidratat peste noapte

40 grame de stafide aurii jumbo hidratate în apă timp de 30 minute

40 grame de stafide brune hidratate în apă timp de 30 minute

8 lingurițe de zeamă de lămâie

2 lingurițe de drojdie inactivă

1 linguriță rasă de pastă de tahini (pastă de susan)

un vârf de cuțit de turmeric pudră

Pentru aluat:

100 grame de fulgi de ovăz

40 grame de migdale mărunțite

2 curmale mari și moi (Medjool)

fulgi de nucă de cocos pentru manevrat aluatul

apă fierbinte

Preparare:

Crema de brânză vegetală: Caju-ul hidratat se mixează în robotul de bucătărie cu lama în S până se formează o bilă de aluat. Este important să nu adăugați apă deloc, ci să vă folosiți doar de caju. Când deja s-a format o bilă de aluat, o scoateți și o amestecați într-un castron cu pasta de tahini, zeama de lămâie, drojdia, pudra de turmeric și cu câte o jumătate din ambele cantități de stafide. Restul de stafide se mixează în robot, apoi se adaugă peste crema de brânză vegetală, amestecând bine.

Aluatul pentru bază: Migdalele se mărunțesc în robotul de bucătărie cu lama în S. Fulgii de ovăz se înmoaie cu apă fierbinte. Se lasă în apă până se umflă bine, apoi se scurg și se mixează împreună cu cele două curmale și migdalele mărunțite.

Dacă vreți aluatul mai dulce, puteți să mai adăugați curmale. Acesta nu este foarte dulce, ci doar cât să schimbe gustul fulgilor de ovăz.

Pentru manevrarea aluatului veți avea nevoie de fulgi de cocos, pentru că acesta vi se va lipi de degete. Este același principiu ca la manevrarea aluatului normal cu făină. Pe o hârtie de copt presărați fulgi de cocos și dați aluatul din ovăz prin fulgi. Când nu se mai lipește de mâini, îl așezați într-o formă rotundă de copt cu diametrul de 15 centimetri, ridicându-l și pe pereții formei. În mijloc turnați crema de brânză vegetală.

Se dă la cuptor pentru 20-30 minute la temperatura de 180°C.

Paște fericit tuturor!

Pasca vegana delicioasa

Pasca vegana fara ou și fara branza

Pasca vegana (de post)