Paharul cu lapte vegetal

Paharul cu lapte vegetal

Când spui un pahar cu lapte, probabil nu mai continui și cu vegetal. Știu sigur că ai auzit de lapte vegetal și că cea mai populară sursă de lapte vegetal este cel de soia. Țin să te contrazic un pic și să-ți spun că în rândul veganilor, mai ales, laptele vegetal este foarte popular, dar nu cel ambalat frumos și luat din supermarket, ci acela făcut în casă și din diverse nuci și alune.

Lapte vegetal

Dacă vrei să renunți la lapte, din varii motive, poți opta oricând pentru o sursă vegetală. Fie ți-l faci tu în casă (nu te-aș sfătui să îl iei pe cel din comerț decât dacă găsești o variantă fără ingrediente dubioase), fie apelezi la Lăptăreasa Vegană. Cine-i Lăptăreasa Vegană? Este o tipă super de treabă care ne-a dat să bem în jur de 10 sortimente de lapte vegetal în cadrul Veg Fest și ne-a plăcut tuturor foarte mult. Pe Alexandra, pentru că despre ea vorbesc, o puteți găsi aici. Puteți comanda lapte vegetal dintr-o mulțime de sortimente, făcut cu multă iubire și dăruire.

Pentru că am fost întrebată: Bine, bine, și eu cu ce înlocuiesc laptele? M-am decis să vă dau rețeta mea de lapte vegetal. Preferatul meu este cel de migdale, din nuci de Macadamia și cel din nuci românești amestecate cu pecan. Apropos, Alexandra face lapte din nuci de Macadamia. Eu recunosc că destul de rar, pentru că nu le găsesc mereu în magazine.

Lapte vegetal din alune sau nuci

Lapte vegetal

Ingrediente:

100 grame de migdale sau alte nuci/alune hidratate 12 ore, uneori și mai mult

600 ml apă filtrată

Preparare:

Migdalele și apa se mixează bine-bine în blender (cam 5-7 minute). Pregătiți un recipient înalt și sacul de filtrare în el, turnați laptele în sac treptat și stoarceți sacul cam în același stil cum se mulge văcuța pentru a obține laptele (pulpa rămâne în sacul de filtrare). Pulpa rămasă o pun la loc în blender cu 200 ml din laptele obținut și încă 100 ml apă și mixez din nou cam 5 minute. Strecor prin același procedeu și la final rămân cu 80-90 grame de pulpă de migdale și cu 700 ml lapte vegetal.

Dacă nu folosiți sac de filtrare, laptele va avea o consistență mai groasă. Ultimul sac de filtrare este achiziționat de la Stefani Boutique și îl găsiți aici. Filtrat, laptele va fi la fel ca cel de văcuță sau căpriță: foarte fluid.

Nu-ți face griji pentru resturile rămase, dă click aici și vei găsi o rețetă de milioane. Nu milioane de calorii, ci milioane de papile gustative fericite!

Trufe raw si lapte de migdale

Și să vă spun un secret: laptele de soia făcut de Lăptăreasa Vegană nu are nimic în comun cu cel din comerț. Este de 1000 de ori mai delicios și asta spune mult.

Tu câtă dragoste crezi că vei găsi în cutia de lapte vegetal cumpărată din magazin?

Lăptăreasa Vegană

Lapte vegetal in blender

Lapte vegetal din migdale

Lasă un comentariu