Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Chifteluțe de legume

Chifteluțe de legume

Am rămas cu ceva surplus de pulpă de morcov de la o supă raw vegană și am zis să încerc să fac niște chifteluțe de legume, tocmai bune în perioada postului. Au ieșit grozav de bune, mai să golesc farfuria înainte de a termina pozele.

Chiftelute de legume

Cum se face, cum nu se face, dar am tot fugit de chiftelele de legume tocmai datorită faptului că nu există un liant pentru ingrediente la fel de bun ca oul. Vreau să zic că piureul de cartofi este perfect pentru legat, aproape perfect, fără să exagerăm. Chifteluțele mele de post nu sunt nici prea ferme, dar nici prea deșucheate. Oricum, nu rămân prea mult timp pe farfurie. Asta este important până la urmă.

V-am zis că mi-am propus să-mi golesc congelatorul de ultimele rezerve pentru supraviețuirea pe timpul iernii, nu? O să vă intoxic cu mazăre!!! Glumeam! Dar aștept idei de la voi cum aș mai putea găti eu mazărea. Chifteluțele de legume sunt ultima rețetă cu mazăre de pe anul ăsta. Promise!

So, dacă nu ați mai încercat un astfel de amestec pentru chiftele, aveți drum liber către bucătărie pentru că sunt super delicioase. Și nici nu dau bătaie de cap.

Amestec de legume

Chifteluțe de legume

Ingrediente:

1 cartof mare sau 2 mai mici

2 morcovi potriviți

1 cană de mazăre

1 legătură de ceapă verde

1 legătură de mărar

1 lingură de ulei de măsline

sare, piper după gust

Preparare:

Cartofii se fierb și se fac piure, peste care se rad morcovii, se adaugă ceapa tocată mărunt, mărarul tocat și mazărea fiartă. Mazărea o puteți lăsa întreagă, fie o pasați împreună cu cartofii. Eu am preferat-o întreagă.

Notă: De perferat ar fi să stoarceți morcovul de suc, pentru că eu am folosit pulpă de morcov rămasă de la stors.

Pasta obținută se modelează sub formă de chifteluțe, care se dau la cuptor la 180°C timp de 30 minute.

Bon appetit!

Chiftele de legume

Chiftelute de post

Chiftele de post

Lasă un comentariu

4 gânduri despre “Chifteluțe de legume”