Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Crackers raw vegani cu roșii și busuioc

Crackers raw vegani cu roșii și busuioc

Mi-am deschis apetitul pentru crackers raw vegani și am zis să testez și o variantă ușor picantă și cu gust intens de roșii și busuioc. Plus că deshidratorul meu zăcea de câteva luni prin dulap și m-am gândit să-i dau de lucru în fiecare săptămână.

Crackers raw cu roșii și busuioc

Anul trecut, pe vremea când soarele ardea bine și roșiile se coceau cumințele pe araci, mama a pus la uscat roșii cherry. Ce deshidrator a folosit? Soarele puternic de vară și un praf de sare aruncat pe roșiile tăiate în două. Nu vă spun cât de bune sunt și cât de bine s-au păstrat, fără urmă de mucegai sau gângănii pofticioase. La vară intenționez să pun la cămară mai mutle roșii uscate, pe care să le folosesc în preparate calde alături de bulionul delicios făcut de mama.

Obișnuiești să îți pui la păstrare pentru iarnă legume și fructe deshidratate? Ele sunt mult mai intense la gust, se păstrează foarte bine în cutii ermetice și pot fi rehidratate pentru a le folosi în preparate.

Nuci de Brazilia sau nuci braziliene

Crackers raw vegani cu roșii și busuioc

Ingrediente:

100 grame migdale crude și hidratate minim 8 ore

50 grame nuci braziliene crude și hidratate minim 8 ore

50 grame roșii uscate

o mână de busuioc verde (aproximativ 20 grame)

2 linguri sau 30 grame semințe chia

100 ml apă

un praf de piper cayenne

un praf de pudră de chili

sare

Preparare:

Nucile de Brazilia și migdalele se mărunțesc în robotul de bucătărie cu lama în S, apoi se adaugă roșiile uscate și busuiocul verde și se mixează până se mărunțesc bine toate ingredientele. În amestecul obținut se adaugă semințele de chia înmuiate timp de 2-3 minute în apă și se amestecă totul cu ajutorul unei spatule sau linguri. Se potrivește de condimente (piper, chili, sare) și se întinde pe hârtie de copt în strat subțire (se pot porționa sau nu) și se lasă la deshidratat timp de 8 ore. Acesta este timpul necesar deshidratorului meu.

Deshidratarea crackerșilor se poate face și la cuptor, setând pe ventilație și o temperatură nu mai mare de 45°C sau la un cuptor clasic fără indicator de temperatură, dar musai să aveți un termometru pentru bucătărie pentru a-i controla temperatura.

Crackers raw cu roșii uscate și busuioc verde

Migdale crude

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Crackers raw vegani cu roșii și busuioc
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Lasă un comentariu

6 gânduri despre “Crackers raw vegani cu roșii și busuioc”