Crackers raw vegani cu roșii și busuioc
Mi-am deschis apetitul pentru crackers raw vegani și am zis să testez și o variantă ușor picantă și cu gust intens de roșii și busuioc. Plus că deshidratorul meu zăcea de câteva luni prin dulap și m-am gândit să-i dau de lucru în fiecare săptămână.
Anul trecut, pe vremea când soarele ardea bine și roșiile se coceau cumințele pe araci, mama a pus la uscat roșii cherry. Ce deshidrator a folosit? Soarele puternic de vară și un praf de sare aruncat pe roșiile tăiate în două. Nu vă spun cât de bune sunt și cât de bine s-au păstrat, fără urmă de mucegai sau gângănii pofticioase. La vară intenționez să pun la cămară mai mutle roșii uscate, pe care să le folosesc în preparate calde alături de bulionul delicios făcut de mama.
Obișnuiești să îți pui la păstrare pentru iarnă legume și fructe deshidratate? Ele sunt mult mai intense la gust, se păstrează foarte bine în cutii ermetice și pot fi rehidratate pentru a le folosi în preparate.
Crackers raw vegani cu roșii și busuioc
Ingrediente:
100 grame migdale crude și hidratate minim 8 ore
50 grame nuci braziliene crude și hidratate minim 8 ore
50 grame roșii uscate
o mână de busuioc verde (aproximativ 20 grame)
2 linguri sau 30 grame semințe chia
100 ml apă
un praf de piper cayenne
un praf de pudră de chili
sare
Preparare:
Nucile de Brazilia și migdalele se mărunțesc în robotul de bucătărie cu lama în S, apoi se adaugă roșiile uscate și busuiocul verde și se mixează până se mărunțesc bine toate ingredientele. În amestecul obținut se adaugă semințele de chia înmuiate timp de 2-3 minute în apă și se amestecă totul cu ajutorul unei spatule sau linguri. Se potrivește de condimente (piper, chili, sare) și se întinde pe hârtie de copt în strat subțire (se pot porționa sau nu) și se lasă la deshidratat timp de 8 ore. Acesta este timpul necesar deshidratorului meu.
Deshidratarea crackerșilor se poate face și la cuptor, setând pe ventilație și o temperatură nu mai mare de 45°C sau la un cuptor clasic fără indicator de temperatură, dar musai să aveți un termometru pentru bucătărie pentru a-i controla temperatura.
6 gânduri despre “Crackers raw vegani cu roșii și busuioc”
Pana acum am incercat din diverse locuri si nu aveau nici un gust, nu eran fan Crackers insa cand am gustat de la AromaVerde.ro era sa o las fara subiectul fotografiei! 😁
Ce bătaie a mai fost pe ei! :)) Adevărul este că sunt foarte gustoși, și greu am găsit variante de cumpărat care să-mi placă și mie 🙂
si daca nu avem deshidrator….se pot face la cuptor?
scrie mai sus :Deshidratarea crackerșilor se poate face și la cuptor, setând pe ventilație și o temperatură nu mai mare de 45°C sau la un cuptor clasic fără indicator de temperatură, dar musai să aveți un termometru pentru bucătărie pentru a-i controla temperatura.
Sigur! Detaliile sunt în rețetă, v-a ajutat și Adrian 🙂