Crackers raw cu praz și pătrunjel
Uneori vedem viața imposibilă fără pâine căci ne place să întindem pe o felie puțin pate vegetal sau salata de vinete chiar nu ai cum să o mănânci dacă nu o pui pe pâine. Sau guacamole? Merge doar cu o salată? Merge! Personal nu exclud consumul de pâine, însă vreau să îl limitez și atunci fie mănânc 1-2 felii de pâine bună, fie mănânc crackers raw, făcuți în casă.
Crackers raw sunt o variantă bună și pentru zilele pofticioase când vrem să ronțăim ceva, iar dacă facem mai mulți îi putem păstra câteva zile într-un loc întunecat și răcoros, într-un recipient ermetic pentru a nu oxida.
Semințele de dovleac sunt bogate în proteine, aproximativ 30 grame din 100 grame, conțin calciu, magneziu, fosfor și potasiu în cantități mari, zinc, mangan și seleniu, iar dacă aveți probleme cu somnul puteți include în meniul vostru de seară o gustare doar cu semințe de dovleac crude.
Semințele de susan sunt pe aceeași scală cu cele de dovleac, adică sunt foarte bogate în nutrienți, iar semințele de in sunt cunoscute pentru Omega 3 și pentru rolul lor de antiinflamatoare pentru corp.
Crackers cu praz și pătrunjel
Ingredinte:
60 grame semințe de dovleac fără coajă sau 3 linguri cu vârf
15 grame susan alb sau 1 lingură
15 graqme susan negru sau 1 lingură
15 grame semințe de in brun sau 2 linguri
1 linguriță cu vârf de făină de in
45 grame praz tocat
o mână de pătrunjel tocat
sare și piper, gust
preparare:
Amestecul de semințe se lasă la hidratat timp de 8 ore sau peste noapte. După hidratare, semințele se scurg și se mixează în robotul cu lama în S împreună cu prazul și pătrunjelul tocate înainte, amestecul obținut se potrivește de sare și de piper. Turnăm compoziția într-un vas, adăugăm făina de in și amestecăm bine. Se lasă deoparte timp de 10-15 minute pentru ca făina de in să tragă lichidul din amestec, iar apoi se întinde pe hârtie de copt în strat subțire (se pot porționa sau nu) și se lasă la deshidratat timp de 8 ore. Acesta este timpul necesar deshidratorului meu.
Deshidratarea crackerșilor se poate face și la cuptor, setând pe ventilație și o temperatură nu mai mare de 45°C sau la un cuptor clasic fără indicator de temperatură, dar musai să aveți un termometru pentru bucătărie pentru a-i controla temperatura.
4 gânduri despre “Crackers raw cu praz și pătrunjel”
Cuptorul meu electric are minim 50 grade. Nu e ok?
Daca îi vreți raw, nu este ok, însă dacă nu vă derajează îi puteți deshidrata la 50 grade și la un timp mai mic, cel mai probabil.
la cuptor cu ventilatie sa fie temp nu mai mare de 45 am inteles..dar ptr cat timp? nu am nici cea mai mica idee despre deshidrator ca sa ma pot ghida…………
Timpul trebuie să fie același: 8 ore, dar la 2-3 ore verificați cât este de uscat amestecul. Contează foarte mult cât de subțire este stratul întins, dacă întindeți doar bucăți mici din compoziție, pentru că se usucă mai greu sau mai repede. Dacă vreți crackers mai umezi, atunci lăsați un timp mai mic (4-6 ore), dacă îi vreți uscați bine îi lăsați între 6-8 ore, poate chiar mai mult. 🙂