Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Crackers raw cu praz și pătrunjel

Crackers raw cu praz și pătrunjel

Uneori vedem viața imposibilă fără pâine căci ne place să întindem pe o felie puțin pate vegetal sau salata de vinete chiar nu ai cum să o mănânci dacă nu o pui pe pâine. Sau guacamole? Merge doar cu o salată? Merge! Personal nu exclud consumul de pâine, însă vreau să îl limitez și atunci fie mănânc 1-2 felii de pâine bună, fie mănânc crackers raw, făcuți în casă.

Crackers raw cu praz și pătrunjel

Crackers raw sunt o variantă bună și pentru zilele pofticioase când vrem să ronțăim ceva, iar dacă facem mai mulți îi putem păstra câteva zile într-un loc întunecat și răcoros, într-un recipient ermetic pentru a nu oxida.

Semințele de dovleac sunt bogate în proteine, aproximativ 30 grame din 100 grame, conțin calciu, magneziu, fosfor și potasiu în cantități mari, zinc, mangan și seleniu, iar dacă aveți probleme cu somnul puteți include în meniul vostru de seară o gustare doar cu semințe de dovleac crude.

Semințele de susan sunt pe aceeași scală cu cele de dovleac, adică sunt foarte bogate în nutrienți, iar semințele de in sunt cunoscute pentru Omega 3 și pentru rolul lor de antiinflamatoare pentru corp.

Mix semințe crackers raw

Crackers cu praz și pătrunjel

Ingredinte:

60 grame semințe de dovleac fără coajă sau 3 linguri cu vârf

15 grame susan alb sau 1 lingură

15 graqme susan negru sau 1 lingură

15 grame semințe de in brun sau 2 linguri

1 linguriță cu vârf de făină de in

45 grame praz tocat

o mână de pătrunjel tocat

sare și piper, gust

preparare:

Amestecul de semințe se lasă la hidratat timp de 8 ore sau peste noapte. După hidratare, semințele se scurg și se mixează în robotul cu lama în S împreună cu prazul și pătrunjelul tocate înainte, amestecul obținut se potrivește de sare și de piper. Turnăm compoziția într-un vas, adăugăm făina de in și amestecăm bine. Se lasă deoparte timp de 10-15 minute pentru ca făina de in să tragă lichidul din amestec, iar apoi se întinde pe hârtie de copt în strat subțire (se pot porționa sau nu) și se lasă la deshidratat timp de 8 ore. Acesta este timpul necesar deshidratorului meu.

Deshidratarea crackerșilor se poate face și la cuptor, setând pe ventilație și o temperatură nu mai mare de 45°C sau la un cuptor clasic fără indicator de temperatură, dar musai să aveți un termometru pentru bucătărie pentru a-i controla temperatura.

Crackers raw cu verdeață

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Crackers raw cu praz și pătrunjel
Publicată în
Timp de preparare
Timp de gătire
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Lasă un comentariu

4 gânduri despre “Crackers raw cu praz și pătrunjel”