Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Guacamole cu praz

Printre rețetele mele preferate se numără și guacamole cu praz. Trișez un pic pentru că până acum îl preparam cu ceapă verde sau roșie. Până acum! Am zis bine. Eee, și dacă nu e sezonul prazului, e sezon de ceapă verde sau roșie, alternative sunt. 🙂

Guacamole cu praz si salata de rosiiM-am gândit să schimb puțin perspectiva și să reeditez rețeta. Și bine am făcut. Oricum, la cât este de bun guacamole, atâta timp cât nu degenerezi rețeta cu foarte multe ingrediente, poți varia ușor.

Salata de rosii cu prazCe este guacamole cu praz? O bunătate din străinătate. Nu știu de unde a auzit bunica mea vorba asta, dar bine zicea. Cu trei avocado bine copți, un praz, o lămâie, sare și piper, un castron și o furculiță șugubeață meșterim la cel mai delicios guacamole cu praz. Scoatem pulpa de avocado din coaja fructului, o pasăm bine cu furculița sau dacă ardeți de nerăbdare o mixați cu blenderul, tăiați prazul și adăugați-l peste avocado, sare și piper după gust, zeamă de lămâie cât vă place. E bine să știți că zeama de lămâie menține verdele proaspăt al avocado-ului și dacă se va înnegri ușor la frigider, ați pus prea puțină, dar își revine dacă mai completați cu zeamă și amestecați bine.

Guacamole cu praz si salataUn castron de guacamole cu praz șade bine lângă un alt castron, dar cu salată de roșii și praz în el. Menținem trendul și epuizăm stocul de praz din frigider. Că tot e sezon. E bun, e sănătos, e mai dulce decât ceapa, e plin de minerale și vitamine și ajută mult în bolile de sezon: bronșite, laringite și toată familia de „…ite”. 🙂

Guacamole cu praz si lamaiDragilor, aveți grijă să nu vă prindă vreo „…ită”, mâncați mult praz să scăpați de ea, eventual guacamole cu praz și dacă mergeți la piață să luați avocado, fiți atenți la codița lui să existe, iar dacă a căzut locul să nu fie negricios. Plus că la pipăit trebuie să fie mai moale, degetul să pătrundă ușor, dar fără să se deformeze fructul, puteți nimeri un avocado prea copt, care riscă să fie stricat pe interior. Multe supermarketuri au avocado ready to eat cu o coajă verde închis-maro, dar găsiți și mai verzi, însă sunt mai cruzi și va trebui să așteptați câteva zile ca să se coacă.

Guacamole cu praz să fie, raw vegan, sănătos și foarte delicios!

Guacamole cu praz

Lasă un comentariu