Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Înghețată raw cu cacao

Înghețată raw cu cacao

Căldură mare! Căldură mare! Noroc că avem la îndemână ingrediente minunate cu care putem face o înghețată raw și sănătoasă. De când am descoperit pudra de mesquite, mă bucur de ea în diverse combinații, iar una dintre ele este înghețata raw cu cacao.

Înghețată raw cu cacao

Deunăzi, am plecat din supermarket cu coada între picioare și înghițind în sec. M-am apucat să citesc toate etichetele cutiilor de înghețată (cutii, da, pentru că nu mă încurc cu bețe sau cornete) și, spre stupoarea mea, toate sunt pline de chestii dubioase. Mi-a pierit pofta instant de multe dintre preferatele mele, vă anunț cu regret despărțirea de ele, doar una a rămas pe listă însă nu este vegană. Cred că înghețata era ultima pe care nu prospectasem ingredientele.

Văzând cât de multe ingrediente nenaturale conțin preparatele din comerț, pe zi ce trece mă îndepărtez de ele, e greu și recunosc asta, pentru că suntem sclavii gustului și al preparatelor aspectuoase. Iar acum că am pus și mișcarea pe lista de zi cu zi, am un motiv în plus să fiu atentă cu ce-mi hrănesc corpul.

Cât despre înghețata din imagini, e bine să o serviți imediat după preparare. Avea un aspect incredibil de delicios, însă s-a mai estompat puțin de la căldura din bucătărie. Bucățelele de cacao crudă sunt minunate și le mulțumesc celor de la BeezArt pentru roadele lor aduse direct din Peru și furnizorului meu de pudră de mesquite.

Înghețată raw din banane

Înghețată raw cu cacao

Ingrediente:

2 banane (aproximativ 350 grame)

30 grame boabe de cacao crude (sau cacao nibs)

2 lingurițe de pudră de mesquite

un praf de scorțișoară

Preparare:

Bananele se feliază rondele și se dau la congelator pentru câteva ore până îngheață. Boabele de cacao se sparg, se curăță de coajă și se macină în robotul cu lama în S, dar nu foarte fin. Se adaugă bananele înghețate și se mixează bine. În timp ce robotul mixează, prin orificiul cuvei, adăugăm pudra de mesquite și scorțișoara.

Se servește cu poftă de răcoare!

Înghețată raw cu cacao și banane

Lasă un comentariu