Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

Tort raw vegan cu straciatella și ciocolată albă

Tort raw vegan cu straciatella și ciocolată albă

Ce ai zice de un tort raw vegan cu straciatella pentru Valentine’s Day? Hmmm! Dar nu pentru vâlva de Ziua Îndrăgostiților sau a Dragobetelor. Eu aș zice să celebrăm iubirea, ci nu acel abur de îndrăgosteală ce apare taman într-o zi anume când toți bărbații oferă flori și inimoare sau jucării de pluș (ohh, I hate those stupid things), iubirea pură și necondiționată pentru viață, pentru partenerul nostru, pentru familie, pentru acel patruped care îți încântă sufletul, pentru natură, pentru… ce alegi tu.

Tort raw cu straciatella și ciocolată albă

Un tort este o ocazie frumoasă oricând, iar când pui iubirea ta în el, chiar dacă inimioara nu ți-a ieșit perfect, sau când blenderul tău este atât de încăpățânat încât chiar nu are chef să-ți facă pe plac și să obții tu acea cremă fină, tot iubirea te salvează. Învață să iubești imperfecțiunea, învață să iubești viața așa cum ți-a fost dată și iubește-te pe tine. Dedică fiecare zi iubirii pentru tine, ca apoi să o poți oferi și celorlalți. Cam așa văd eu Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiților sau Dragobetele. Iubirea este la rang de sărbătoare zilnică ce izvorăște din sufletul nostru, ci nu o zi din calendar.

Tort raw vegan cu ciocolată albă_

Tort raw vegan cu straciatella și ciocolată albă

Ingrediente:

Pentru stratul de ciocolată albă:

100 grame caju hidratat

75 grame unt de cacao

40-50 grame îndulcitor lichid (eu prefer nectarul de cocos)

Pentru stratul de straciatella:

100 grame nuci românești hidratate

75 grame unt de cacao

50-70 grame îndulcitor lichid (preferatul meu, nectarul de cocos)

50 grame boabe de cacao crude + 5-6 boabe extra pentru decorat

100-150 grame cireșe congelate, fără sâmburi

Preparare:

Aveți nevoie de o formă de tavă rotundă cu diametrul de 16-18 cm și înaltă de 5-8 cm și, opțional, o formă de inimoară potrivită ca dimensiuni tăvii rotunde.

Pentru stratul de ciocolată albă: Untul de cacao se topește la bain marie, îl turnați împreună cu toate ingredientele în blender, (doar dacă acesta vă permite să le mixați, dacă nu atunci folosiți robotul de bucătărie cu lama în S) și mixați până obțineți o cremă fină.

Pentru stratul de straciatella: Boabele de cacao crude se sparg și se curăță de coajă, apoi se mărunțesc, însă nu complet, în robotul cu lama în S și le lăsați acolo. Untul de cacao se topește la bain marie și se toarnă în blender împreună cu nucile și îndulcitorul lichid și se mixează bine până obținem o pastă fină. Pasta obținută se toarnă peste boabele de cacao mărunțite în robotul de bucătărie cu lama în S și se mixează 30 secunde.

Ordinea așezării straturilor este opțională, las la alegerea voastră. Puteți pune la bază straciatella cu cireșele prin el, apoi stratul de ciocolată albă. Tortul se congelează sau se lasă la frigider până se întărește compoziția.

Eu am turnat ciocolata albă într-o formă de inimoară, am lăsat-o la congelator câteva ore, apoi am scos-o din formă, am așezat-o într-o formă rotundă, în jurul ei am turnat jumătate din compoziția de straciatella, am pus cireșele în jurul inimioarei, apoi am turnat restul de compoziție.

Iubește-te și iubește!

Tort raw cu ciocolată albă și cu straciatella

Tort raw cu ciocolată albă

Tort raw cu straciatella

Tort raw vegan cu straciatella ziua îndrăgostiților

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Tort raw vegan cu straciatella și ciocolată albă
Publicată în
Timp total de preparare
Sumar rating
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

Lasă un comentariu

2 gânduri despre “Tort raw vegan cu straciatella și ciocolată albă”