Pate de post din tofu

Pate de post din tofu

A început postul Paștelui și rafturile din magazine sunt ticsite cu produse de post vegetale, care mai de care mai sintetizate și mai aditivate. Ce ai zice ca în perioada postului să-ți pregătești acasă un pate de post din tofu și multe din rețetele de paste tartinabile care vor mai urma?

Pate de post din tofu

Sora mea îmi povestea că în Berlin este un supermarket bio, iar în weekend-uri, dragilor, se face coadă mai ceva ca în supermarketurile noastre. De ce pomenesc de supermarket/magazin bio? Pentru că în astfel de magazine găsim tot felul de produse destinate veganilor, printre care și preparatele tartinabile care sunt foarte delicioase și din ingrediente naturale, mai rar să găsești câte un produs cu chestii intrigante în el.

Personal, sunt o mare consumatoare de produse deja preparate, îmi place să testez, însă ușor-ușor, pe măsură ce gust câte un preparat încep și mi-l fac singură acasă, însă nu păstrez niciodată lista completă de ingrediente.

Secretul pateurilor sunt ierburile aromatice și condimentele dozate savuros, iar una dintre combinațiile cele mai cunoscute este roșia și busuiocul care împreună au un gust minunat de bun. Deci punem de un pate de post?

Din toate variantele de rețete rapide, cred că pastele tartinabile sunt cele mai rapid de preparat, așa că în postul Paștelui testăm împreună combinații, ingrediente și condimente și la sfârșitul postului tragem linie: care a fost cel mai bun pate de post și care a avut cel mai interesant ingredient adăugat. Să curgă rețetele de post de pateuri atunci! 🙂

Pate din tofu

Pate de post din tofu

Ingrediente:

200 grame tofu natur

30 grame roșii uscate

10 grame busuioc verde

1 lingură ulei vegetal

sare, piper

Preparare:

Toate ingredientele se pun în robotul cu lama în S și se mixează bine până se obține o pastă cremoasă și tartinabilă.

Pate de post din tofu cu roșii uscate și busuioc

Pate din tofu cu roșii uscate și busuioc verde

Parerea ta contează pentru mine, acordă o notă rețetei aici:
recipe image
Nume rețetă
Pate de post din tofu
Publicată în
Timp de preparare
Timp total de preparare
Sumar rating
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Lasă un comentariu