Inspirație pentru viață
Inspirație pentru viață

De ce un aparat pentru înghețată?

De ce un aparat pentru înghețată?

Anul trecut căutam review-uri peste review-uri despre aparate de făcut înghețată. Atunci mi-am dat seama, că ar fi frumos și drăguț din partea mea, ca un cumpărător online înrăit ce sunt, să mai dau și eu câte un feedback pe pagina comercianților. Zis și nu am făcut! Dar este în agendă, nu vă faceți griji. Și totuși am început bine cu un review pe blogul meu!

Aparat pentru înghetata DeLonghi IC 8500

Aparatul din imagine pe care îl găsești aici mi l-am luat cu inima îndoită, oarecum, pentru că cei care scriau despre el nu erau foarte încântați. Adică este un aparat greu de folosit, mănâncă mult timp, nu este ceea ce vroiam, și tot așa. Până la urmă am găsit un comentariu mai pozitiv și am zis să merg pe mâna celui care scria de bine.

Principiu de funcționare al aparatului de înghețată DeLonghi IC8500

Aparatul este prevăzut cu o cupă de refrigerare și un capac cu pală de amestecare. Cupa de refrigerare se lasă la congelator pentru minim 14-16 ore și la o temperatură de -18°C, obligatoriu, altfel nu va îngheța compoziția pentru înghețată. Când cupa a stat suficient la congelator, se montează capacul cu pala de amestecare și se pornește. Se toarnă compoziția încet și se lasă aparatul să lucreze timp de 20-40 minute.

Plusuri pentru aparat de înghețată DeLonghi IC8500:

 • Înghețata este cremoasă, adică are o consistență potrivită, nici tare, nici moale;
 • Se curăță ușor. Dacă ești atent și nu murdărești capacul, trebuie doar să speli cupa de refrigerare cu un burete ușor îmbibat cu detergent și fără prea multă apă în el, apoi ștergi cu o lavetă curată. Aaa, și pala de amestecare;
 • Procesul de preparare în cupa de refrigerare durează între 20-40 minute, depinde de ingredientele folosite și dacă vreți o consistență mai fermă puteți lăsa cupa la congelator pentru încă maxim 30 minute;
 • Face o granita perfectă și un sorbet excelent;
 • Capacitate de 1,5 litri, ies cam 800 grame de înghețată maxim – ceea ce e bine 🙂 ;
 • Buton On-Off, adică fără prgrame complicate care trebuie urmărite în cartea aparatului, pentru o folosire optimă;
 • Cântărește doar 2,7 kg.

Minusuri pentru aparat de înghețată DeLonghi IC8500:

 • Ușor zgomotos, dar nu suficient de deranjant;
 • Cuva de preparare se păstrează pentru minim 14-16 ore la congelator la minim -18°C. E zic că nu e bai, pentru că dacă vrei o înghețată pentru weekend e suficient ca să refrigerezi cupa de vineri seara;
 • Nu poți face înghețată consecutiv, cupa trebuie refrigerată din nou;
 • Nuci, semințe mai mari, bucăți de ciocolată din compoziție se strâng în pala de amestecare, dar nici asta nu-i bai, se pot reamesteca la sfârșitul procesului de înghețare.

Sorbet de mango_

Dacă nu cauți un aparat complicat, dar cu un principiu de funcționare basic și foarte eficient și cu un preț corect pentru ceea ce oferă, poți alege un aparat de tipul celui prezentat mai sus: cupă de refrigerare și pală de amestecare.

Spor la cumpărături!

Aparat pentru înghetata DeLonghi

Lasă un comentariu